Klassiek en disco op bruiloft Sven Väth

Partyscene Redactie | 26 mei 2008
headlines

Geen technobeats tijdens huwelijksfeest techno-dj

Vorige week is de Duitse techno-dj Sven Väth in het huwelijksbootje gestapt met zijn Oostenrijkse liefde, de 31-jarige ontwerpster Nina Peter

Vorige week is de Duitse techno-dj Sven Väth in het huwelijksbootje gestapt met zijn Oostenrijkse liefde, de 31-jarige ontwerpster Nina Peter. In het raadshuis van Wenen gaven ze elkaar het jawoord, met op de achtergrond de muziek van klassieke grootmeesters als Bach, Mozart en Chopin.

Ook op het aansluitende huwelijksfeest was er nauwelijks ruimte voor electronische muziek. Hoewel de 43-jarige Väth collega-dj’s Richie Hawtin en Ricardo Villalobos had gevraagd om achter de draaitafels plaats te nemen, klonken er louter discoklappers uit de jaren ’70 en ’80 uit de speakers.

"Bij een romantische setting als het raadshuis van Wenen past beter de muziek van Bach, Mozart en Chopin dan technobeats," verklaart Sven Väth zijn muziekkeus tijdens de huwelijksvoltrekking.

Voor het aansluitende feestje had Sven zelf de muziek uitgekozen. Geen techno, maar disco - gedraaid door goede vrienden Richie Hawtin en Ricardo Villalobos. De pasgetrouwde dj moest verplicht een ATV-dagje opnemen. “Ik mocht op mijn trouwdag niet in de buurt van een draaitafel komen van mijn vrouw," aldus de ideale schoonzoon, die zich vanaf heden nog maar aan 1 dame mag vergrijpen.

Sven Väth

Nina Peter

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws