Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 22 mei 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

ContrastWat: Contrast

Waar: Bootleg DJ Café, Rotterdam

Datum: donderdag 22 mei

Line-up: Secret Cinema dj set, Mark Hertz & Wesley Vibes, Rivo

Entreeprijs: 2 euro (na 24.00)

Website: www.bootlegdjcafe.com

Bijzonderheden: Om je weekend vast goed te beginnen, kan je vanavond terecht in de Bootleg. Secret Cinema is in het huis voor een dj set (wel vanuit een laptop natuurlijk) en dat gebeurt niet zo vaak dat de goede man in de Bootleg staat. Hij draait trouwens van 2-4. Je moet deze keer wel even diep in de buidel tasten want er wordt een entree gevraagd van maar liefst 2 euro. Behalve als je voor 12 uur binnen bent..

JimpsterWat: Display Weekender

Waar: BG, Amsterdam

Datum: vrijdag 23 mei & zaterdag 24 mei

Line-up: Vrijdag: Claude von Stroke, Justin Martin, Jimpster, Ille Bitch

Zaterdag: Guy Gerber, Lucio Aquilina live, Chaim, Unders vs Warren Fellow

Entreeprijs: 16 per dag, 25 euro combi

Website: www.strongsense.com

Bijzonderheden: In januari startte Display als nieuw concept in de BG in Amsterdam. Na een succesvolle start is er gekozen om van de tweede editie gelijk een weekender te maken. Aanstaand weekend is het dus twee dagen feest op de begane grond van het oude postgebouw. Opvallend aan de line-up is dat er niet voor de gemakkelijke weg gekozen wordt. Display lijkt een frisse visie te hebben op wat ze zoal programmeren.

Love2party preview

Prins ThomasWat: Full Pulp

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 23 mei

Line-up: Todd Terje, Prins Thomas, Shiva

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Aan alle goede dingen komt een einde. Zo ook de labelavonden die onder de vlag van DJBroadcastgeorganiseerd worden in 11. Vrijdag is de allerlaatste en gaan we nog een keer vol gas met het Noorse Full Pupp, dat labelbaas Prins Thomas en zijn protégé Todd Terje afvaardigt. Zowel Thomas als Todd staan bekend om hun genre overschrijdende sets, die bol staan van disco, house, techno, maar ook rock en pop classics schuwen zij niet. Bovenal staan beide heren bekend als pleitbezorgers voor meer humor in muziek.   

RekorderWat: Rekorder

Waar: Off_Corso, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 mei

Line-up: Andre Galluzzi, Darko Esser, Wouter de Moor, Sandeep, Jamie Lie A Kwie, Mark Hertz & Wesley Vibes

After in Club zonder Concessies (05.00 – 10.00): Sandrien, Joey Daniels

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: Rekorder is voor het eerst sinds lange tijd weer in Rotterdam en deze keer nemen ze Andre Galluzzi mee voor en set van 3.5 uur. Naast Galluzzi staat ook Darko Esser, Wouter de Moor en een handvol Rotterdamse helden achter de draaitafels. Uiteraard organiseert Rekord3r ook weer een after, ditmaal met Sandrien en Joey Daniel. Deze vindt plaats in de Club zonder Concessies en je kan gratis naar binnen als je rekorder ook bezocht hebt.

Love2party preview

Free Your MindWat: Free Your Mind Preparty

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 24 mei

Line-up: The Advent live, Counterpart live, Juan Sanchez, Wouter de Moor, Sander May & Tom Noah, Mike Ravelli, Miss Melera, Mr Minoz

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Nog twee weken en dan gaan alle remmen weer los op de stadsblokken in Anrhem. Om alvast een beetje warm te lopen voor Free Your Mind is er zaterdag een preparty in Doornroosje met een aantal artiesten die ook op het festival zelf zullen verschijnen. Gasten zonder Grenzen, die een eigen area hebben, hosten de kleine zaal en zelfs de Love2party Talent Room is aanwezig in de personen van Sander May & Tom Noah!

SmeerboelWat: Smeerboel

Waar: Symposion, Utrecht

Datum: zaterdag 24 mei

Line-up: Ille Bitch, Carlos Valdes, James Nidecker, Frank Haag, Folker Zwart, Bas Struik

Entreeprijs: 6 vvk, 8 door

Website: www.viezefeesten.nl

Bijzonderheden: Tijdens onze eeuwige speurtocht naar leuke feestjes, stuitten we opeens op deze avond. Nou ja avond, zeg maar gerust nacht en ochtend. Van de locatie Symposion hebben we nog nooit gehoord, maar dat blijkt hartje centrum in Utrecht te liggen en met een line-up vol met Nederlandse helden, ziet het er iig lekker uit. En dat alles voor een paar euro maakt dit tot een echte aanrader.

Rotterdam!!Wat: Rotterdam Recordlabel Night

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 24 mei

Line-up: Jeng Do live, Literon live, Qbical live, Shirazi live, Philogresz live, Joachim vs Paul Hazendonk

Entreeprijs: 7 euro

Website: www.catwalkrotterdam.nl

Bijzonderheden: Een hele stapel live artiesten uit de Maasstad verzamelen zich zaterdag in de Catwalk voor een avond vol Rotterdamse producties. Maar liefst zes artiesten zullen live aantreden deze avond om hun fijnste en vooral nieuwe frisse producties te laten horen. Natuurlijk zijn er ook een paar vinyl ridders aanwezig in de vorm van Joachim en Hazendonk, maar ook zij hebben beloofd om alleen maar platen van Rotterdamse labels te draaien deze avond.

Jamie JonesWat: Mono

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 24 mei

Line-up: Jamie Jones live, Sasha Dive, Boris Werner & Lauhaus, Aron Friedman

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Z aterdag neemt Mono na twee bewogen jaren afscheid van 11, dat per 1 juli zijn deuren sluit. Voor deze laatste editie heeft de organisatie een bijzondere line-up in petto, waarin zowel alle residents van weleer als twee gloednieuwe buitenlandse artiesten zijn opgenomen. Niet alleen komt de Frankfurtse Sasha Dive zijn Deep Vibes ten gehore brengen, ook heeft Mono met de live-act van Jamie Jones een absolute Nederlandse primeur in huis.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws