Love2party Releaseoverzicht week 19 en 20

Partyscene Redactie | 19 mei 2008
headlines

Voeding voor je speakers

De festivals en strandfeestjes komen eraan, maar tot die tijd hebben we wat fijne releases bij elkaar gezocht waarvan je binnen nog even kunt genieten. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Ron Trent & Jerome Sydenham, Cocoon, Mary Ann Hobbs en (misschien dan toch) Kenny Larkin.

 

Ron Trent en Jerome Sydenham- ‘Need2Soul V.01’Ron Trent en Jerome Sydenham bijten deze keer het spits af. Ze nemen beiden een cd voor hun rekening op deze eerste compilatie-dubbelaar Need2Soul V.01’ van het gelijknamige Need2Soul-label dat regelmatig succesvolle clubavonden in Londen organiseert. Trent kiest voor iets meer commerciële tracks van labels als Defected en Blaze, terwijl Sydenham de deephouse induikt met het Ibadan en Apotek-geluid (release 2 juni op Need2Soul).

Nu de Britse band Portishead bezig is met een comeback, was het natuurlijk te verwachten dat meer oude helden van de zweverige Bristolsound op hetzelfde lumineuze idee zouden komen. ‘Triphopper’ van het eerste uur, Tricky, komt na vijf jaar ineens weer bovendrijven met zijn nieuwe album ‘Knowle West Boy’, dat hij in samenwerking met Dave Taylor van Switch produceerde (release 7 juli op Domino).

Lützenkirchen-‘Pandora Electronica’De Duitse producer Lützenkirchen smeedt het ijzer nu het heet is. Zijn akelig simpele ‘3 Tage Wach’ is inmiddels een flinke hype aan het worden op de Europese dansvloeren en staat hoog in de reguliere Duitse hitlijst. Hoog tijd dus voor een heel album. Hopelijk is ‘Pandora Electronica’ geen aaneenschakeling van dit soort Duitse emo-electro, maar staan ook wat dikke minimaltracks op die Lützenkirchen zeker in de vingers heeft (release 30 juni op Stil Vor Talent).

Seizoen 2009 op Ibiza zal niet lang meer op zich laten wachten en Ibiza-lieveling Lindstrøm had de release van zijn nieuwe album dan ook niet beter kunnen plannen. Hij gaat wel voor het record van ‘minste aantal tracks ooit op een album’, want op ‘Where You Go I Go Too’ staan maar drie tracks! Totaal krijg je dan wel 29 minuten house met disco-invloeden; dat dan weer wel (release 19 augustus op Feedelity).

‘Cocoon compilation H’Ook de traditionele Cocoon-boxset, de jaarlijkse ‘soundtrack’ van Ibiza, ligt alweer bijna in de schappen. Voor de achtste editie ‘Cocoon compilation H’ kozen Sven Vath en labelmanager Pauli Steinbach tracks van o.a. Efdemin, Gui Boratto Len Faki, Joris Voorn en Dubfire. Een eervolle vermelding gaat naar Amsterdammer Mark August die met ‘3 Of A Kind’ toch maar mooi op deze high profile release terecht is gekomen. Sven Väth zelf dook voor de gelegenheid de studio in met Roman Flügel voor de track ‘Trashbindance’ (release eind juni 2008).

Minimalproducer Axel Bartsch (ook bekend van zijn werk op de Speicher-releases van Kompakt) komt met het debuutalbum ‘Kiss’. Hoewel afkomstig uit Berlijn, zoekt Bartsch toch altijd de donkere en diepere Keulse melodieuze minimale techno op en brengt hij het album ook uit op een Keuls label. Berlijn is dus blijkbaar niet voor iedere producer het elektronische walhalla (release 26 mei op Karmarouge).

Mary Anne Hobbs-‘Evangeline’Wie dacht dat de voortrekker van de ‘experimentele muziek’ op BBC Radio 1, Mary Anne Hobbs, alleen maar achter de microfoon in de BBC studio zit, heeft het mis. Ze is alweer toe aan haar tweede compilatiealbum ‘Evangeline’. Net als op de voorganger ‘The Warrior Dubz’ is ook op deze compilatie de nieuwste grime, dubstep, drum&bass en duistere techno terug te vinden van artiesten als Shackleton, Pinch, Surgeon en Boxcutter (release 16 juni op Planet Mu).

Nog meer goed nieuws voor de liefhebber van het experimentele genre: het label DC Recordings brengt een gevarieerde compilatie uit met dikke electro rock, space disco en vocodertracks uit eigen stal. Op ‘’Death before Distemper 2: Revenge of the Iron Ferret’ staan tracks van o.a. Kelpe, The Emperor Machine en Padded Cell (release 9 juni op DC Recordings).

Kenny Larkin- ‘Keys, Strings and Tambourines’Het nieuwe compilatiealbum in de Soma Coma-reeks, ‘Soma Coma vol. 2’, staat in het teken van de ‘after’ en de tracks variëren van spacy tech house en lichte electronica tot zelfs wat reggae van bekende Soma-artiesten als Alex Smoke, Vector Lovers, The Black Dog en Slam (inmiddels uit op Soma).  

Tot slot het nieuws dat Kenny Larkin’s nieuwe album ‘Keys, Strings and Tambourines’ nu dan toch echt uit lijkt te gaan komen op Planet E. Na de eerste aankondiging in 2006, verzekerde hij ons in mei 2007 dat het project echt bijna klaar was. Inmiddels alweer een jaar later is er eindelijk een releasedatum bekend. Ook kondigt Kenny aan deze zomer met een nieuwe liveshow door Europa te gaan touren. Na al dat uitstellen is dit helaas een nieuwtje in de categorie ‘eerst zien, dan geloven’ geworden (als er dus geen belangrijke stand up-gig tussendoor komt, release 1 juli op Planet E).

Heb jij nog een dikke releasetip? Zet 'm dan hieronder in het forum.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws