De magische Minus-kubus

Partyscene Redactie | 8 mei 2008
headlines

Richie’s Cube

Onlangs verbrak het label Minus zijn tien weken stilte en met o.a. de aankondiging van bijzondere ‘Contakt-events’ die wereldwijd gaan plaatsvinden. We begonnen gelijk te dagdromen over prachtige software, die live-interactie met het publiek mogelijk zou maken, maar helaas blijkt het Contakt-gebeuren slechts te draaien om… een kubus.

'Magda, beam me up!'Het is natuurlijk niet zomaar een kubus, maar een hele mooie blauwe, met lichtjes! Ja mensen, komt dat zien! Het Minus-team was namelijk helemaal niet op vakantie, maar in het geheim bezig om dit bijzondere object op te graven. De oorsprong is onbekend, maar het is een geavanceerd communicatiemiddel dat positief reageert op de aanwezigheid van de mens.

Tot zover het slappe SciFi-verhaaltje rond de kubus; wat is nu de bedoeling van dit blauwe geval? Bezoekers van de Contakt-events kunnen tijdens de gigs een membership card bemachtigen. Via de microchip in de kaart en een iPhone (of andere WiFi-apparatuur) kan er gecommuniceerd worden met de kubus.

Contakt members kunnen vervolgens demo’s en nog niet uitgebrachte Minus-tracks downloaden. Ook wordt er onder de members in de loop van het jaar een Native Instruments Traktor Scratch-pakket verloot. Best geinig natuurlijk, maar zolang de magische kubus niet eens geavanceerd genoeg is om Magda’s gestolen laptoptas te lokaliseren, zijn wij nog niet erg onder de indruk van deze veredelde lamp.

Website Minus

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws