Love2link week 18 en 19

Partyscene Redactie | 5 mei 2008
headlines

De essentiële ditjes en datjes

Daar zijn ze weer: de meest interessante, grappige en onzinnige nieuwtjes, filmpjes en interviews die we in de afgelopen twee weken tegenkwamen. In deze Love2link onder meer een waanzinnige drumsolo van Larry Wright, de VJ Academy, de iBand en podcasts van Richie Hawtin en Appleblim.

 

Er is ritmegevoel en Ritmegevoel (met de hoofdletter R). Zet drummer Larry Wright met een paar lege plamuuremmers in een metrostation in New York en gegarandeerd dat er geen forens meer op tijd op zijn werk komt.

 

De belangrijke rol van de vj in het nachtleven wordt maar al te vaak onderbelicht en er zijn voor vj’s ook weinig gelegenheden om te oefenen en ervaring op te doen. De vj-collectieven Sense Visuals en Vision Impossible uit Amsterdam zijn daarom gestart met de VJ Academy, een wedstrijd met als prijs opleidingsplekken voor nieuw talent. Op 17 april mochten nieuwe vj’s in de dop hun kunsten vertonen tijdens de VJ Academy Night in Paradiso. Bekijk hier het verslag van Ondergrond.TV. De namen van de winnaars werden vorige week bekend gemaakt: V-jay, 3DJL, VJ Aineko, Lars, Machiel, teRielekst en Kyu zie je dus waarschijnlijk binnenkort in een club bij jouw in de buurt.

Vond je al dat live-optredens in de dancescene er meestal uitzien alsof de artiest zijn mail staat te checken? Dan is dit waarschijnlijk jouw schrikbeeld voor de toekomst: de Iband, een band die voor zijn tunes alleen gebruikmaakt van de Iphone en Ipod Touch. Beluister hier hun eerste 'track'.

De collega’s van Resident Advisor brachten vorige week hun 100ste podcast uit. Deze feestelijke podcast werd in elkaar geknutseld door mister Minus himself, Richie Hawtin, en is hier te downloaden voor RA-leden. Verder vonden we nog een hele reeks interessante dubstep podcasts op de site van de Londense piratenzender Rinse FM, waaronder ook een erg fijn allegaartje van de Britse producer Appleblim.

En natuurlijk ook deze keer weer een flinke lading interviews met Quiet Village (video), Dixon (Engels), Theo Parrish (Engels), Model 500 (Engels), Charles Webster (Engels), Matthias Tanzmann (Nederlands) en Shonky (Nederlands). Verder testte The Wire de oren van Carl Craig door hem diverse plaatjes te laten raden (Engels).

We sluiten af met een ingezonden filmpje van FCA's flyer-vouw-commissie. Een zeer gelimiteerde Free Your Mind flyer. Zoekt en gij zult hem ergens vinden.

 

Heb jij ook een interessante link, zet ‘m dan hieronder in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws