Eerste dance-acts Lowlands bekend

Partyscene Redactie | 2 mei 2008
headlines

Biddinghuizen lonkt ook voor de dance-liefhebber

Biddinghuizen lonkt ook voor de dance-liefhebber

Van 15 t/m 17 augustus vindt de zestiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise plaats. Het programma bestaat uit ongeveer 150 acts. Vandaag zijn de eerste dance acts aangekondigd.

De Duitse technopionier Sven Väth komt voor de eerste keer naar Lowlands. Al meer dan 20 jaar beweegt deze DJ en producer zich in de voorhoede van de elektronische muziek. Zijn eigen Cocoon Recordings en CocoonClub dragen de typische ‘Sound of Frankfurt’ uit.

Ook uit Duitsland afkomstig is het duo Modeselektor. Hun liveshow is een georganiseerde chaos waar op muzikaal gebied van alles voorbij komt; van dubstep, via hardcore naar ass shaking techno.

Simian Mobile Disco is medeverantwoordelijk voor hét elektronisch geluid van nu. Over het muzikale geheim van de jongens kun je lang en breed praten, maar bondiger dan het antwoord van Simian zelf kun je het niet formuleren: ‘it's the beat’.

Vandaag zijn de eerste dance acts, die acte de presence op het Lowlands festival zullen geven, aangekondigd.

De Amerikaan Diplo weet ook hoe je een feestje moet bouwen. Ingrediënten zijn een mix van electro, baile funk, crunk, hiphop en Miami bass. De enorme energie die Diplo uitstraalt, bleef ook bij M.I.A niet onopgemerkt en hij mocht dan ook drie producties op haar album ‘Kala’ voor zijn rekening nemen.

Nog meer feestmuziek is afkomstig van Hadouken! De band klinkt als een hedendaagse update van The Prodigy. Met beuktechno en grime als invloeden is Hadouken! de new rave van deze tijd.

Vervormde 8-bit music is de sound van het Canadese Crystal Castles. Het klinkt alsof ze een schroevendraaier op plekken in hun apparatuur gestopt hebben die daar niet voor bedoeld zijn. Dansbaar is het wel en Crystal Castles zet een stap richting de nieuwe rock & roll: je Guitar Hero-gitaartje kapot slaan op het podium.

Binnenkort worden meer (dance)namen bekendgemaakt.

Lowlands

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws