Love2party Releaseoverzicht week 15 en 16

Partyscene Redactie | 18 april 2008
headlines

Vers van de pers

De berg aangekondigde releases groeit gestaag en is zo hoog dat we bijna niet meer bij de computer kunnen om een overzicht te maken. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht muziek op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Charles Webster, Loco Dice, Marcel Dettman en Laurent Garnier.

 

SKO-'Guaranteed Niceness'De Sonar Kollektiv-muziekfabriek lijkt dit jaar een recordproductie te gaan draaien en begint dus vaste prik te worden in ons releaseoverzicht. Om het tienjarig bestaan te vieren, heeft het label een 15-koppig orkest (SKO) gevormd met strijkers, blazers en de elektronica van o.a. George Levin/DJ Dixon (Wahoo), Sascha Gottschalk en Clara Hill. Op het aangekondigde album van dit gelegenheidsorkest, ‘Guaranteed Niceness’ zullen naast een aantal nieuwe tracks ook live-uitvoeringen van SK-klassiekers van Ame en Jazzanova staan (release 28 mei op Sonar Kollektiv).

 

Het muzikaal verantwoorde label Border Community heeft ook weer verse tracks in de aanbieding: de eerste release van hun nieuwste aanwinst Luke Abbott. Op het mini-album ‘Tuesday EP’ wisselen zachte melodieuze electronica en meer dansvloergerichte, ietwat psychedelische tracks elkaar moeiteloos af. De bijzondere stijl van de Brit sluit dan ook naadloos aan bij de sound van de andere Border Community-coryfeeën (inmiddels uit op Border Community).

VA- 'Ed Banger Rec Vol. 3'Minder subtiel, maar daarom niet minder gezellig is de nieuwe compilatie van het Ed Banger label, ‘Ed Banger Rec Vol. 3’. De ongemixte cd bevat nieuw werk van Justice, Mr. Oizo, Busy P., DJ Mehdi, Uffie en Feadz & Spankrock. Het wordt dus weer ouderwets schudden met de billen op deze scheurende Franse electro house (release 26 mei op Ed Banger).

 

Heb je wel zin in house, maar liever de soepele Amerikaanse variant, dan biedt Defected uitkomst met een driedubbelaar, samengesteld door houseveteraan Charles Webster. Alhoewel… de eerste cd is een mix met relaxte artiesten als Moodymann en Kings Of Tommorrow en de derde cd is een overzicht van diverse essentiële Webster-tracks, maar op cd twee komen we toch echt namen als Black Sabbath, Kate Bush en The Cranberries tegen! Niet helemaal house dus, maar wel lekker afwisselend (release 28 april op Defected).

VA-' Grand Cru 2008'Goed nieuws voor de liefhebbers van de diepe dikke klanken van het Duitse label Connaisseur. Het is namelijk weer tijd om de traditionele jaarlijkse ‘Grand Cru’ te ontkurken. Op de eerste cd staan nieuwe tracks van o.a. Patrick Chardronnet, Ripperton, Daso en onze eigen Estroe en cd twee is een mix van oud en nieuw werk door labelbaas Alex Flitsch (release 28 mei op Connaisseur).

Voor zijn eerste album ‘7 Dunham Place’ heeft de Duitse minimal producer Loco Dice inspiratie opgedaan in zijn nieuwe woonomgeving in New York en het buurtje waar zijn studio zich bevindt. Het resultaat is een album vol ingetogen minimale grooves. Uit een track met een titel als ‘Got Leaks In The Roof’ maken wij trouwens op dat hij nog wat zaken te regelen heeft met zijn nieuwe huisbaas. (release 27 mei op Desolat).

 

VA-'Audiomatique 2.0'Meer Duits nieuws uit de hoek van Steve Bug en zijn label Audiomatique. Voor de nieuwe compilatie ‘Audiomatique 2.0’ heeft hij de Amerikaanse minimal/ tech house producer Adultnapper aangetrokken, die oud en nieuw werk van o.a. Trentemøller, Gui Boratto, Robert Babicz en Alexi Delano aan elkaar mixte. De compilatie zal, naast op cd, ook uitkomen op een dubbele 12” (release 5 mei op Audiomatique).

We blijven in Duitsland, want ook de gerenommeerde Berlijnse club Berghain brengt opnieuw een mix uit, samengesteld door resident Marcel Dettman. Hij koos op ‘Berghain 02’ voor recente technoreleases met af en toe een uitstapje naar zijn eigen favoriete klassiekers, met tracks van o.a. Shed, Redschape, Radio Slave, Kevin Saunderson en Strand (release vinylsamplers op 28 april en 13 mei, cd op 9 juni, alles op Ostgut Ton).

VA- 'Traum 100'Dan nog een laatste nieuwtje van onze oosterburen: Traum Schallplatten, Riley Reinhold’s label uit Keulen, viert de honderste vinylrelease met een compilatie van nieuwe en exclusieve deep minimal- en technotracks. Het label staat erom bekend altijd op zoek te zijn naar nieuw talent en dus komen we, naast bekende namen als Minilogue, Dominik Eulberg en Gabriel Ananda, ook veel frisse gezichten tegen op de tracklist van ‘Traum 100’ (release 2 juni op Traum Schallplatten).

 

Bij de beste club van heel België, de Brusselse Fuse, was het ook weer eens tijd voor een mix. Deze keer ruim baan voor de techno van oudgediende Adam Beyer, die (lekker nationalistisch) veel landgenoten voor de mix heeft geselecteerd. Naast de Zweedse Patrick Skoog, Joel Mull en Par Grindvink, komen er verder tracks van Schneider & Galluzzi, Anton Pieete en Paco Osuna voorbij Liquid Liquid- 'Slip in and out of Phenomenon’(release 19 mei op Music Man).

 In de categorie ‘uit de oude doos’ is ‘Slip in and out of Phenomenon’van Liquid Liquid een aanrader. Deze New Yorkse punkfunk band maakte furore in de jaren tachtig en heeft veel invloed gehad op de sound van artiesten als LCD Soundsystem en The Rapture. De baslijn uit hun track ‘Cavern’ vormde de basis voor ‘White Lines’ van Grandmaster Flash (overigens zonder toestemming wat in de jaren tachtig nog tot een flinke rechtszaak heeft geleid). Al het vroege pionierswerk van Liquid Liquid en een aantal nog niet eerder uitgebracht bonustracks zijn nu bij elkaar gebracht op cd en driedubbel vinyl (release 19 mei op Domino Records).

En tenslotte is er natuurlijk de buzz rond de aangekondigde nieuwe release van Laurent Garnier. De eerste dansvloer gerichte EP van de Fransman sinds 5 jaar bevat twee tracks ('Back To My Roots' en 'Panoramix') en komt binnenkort uit op Innervisions. Het zal de voorloper zijn van een volledig nieuw album dat in de planning zit voor eind 2008.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws