Schandpaal: Strings Of Life

Partyscene Redactie | 14 april 2008
headlines

 De schandpaal

De track ‘Strings Of Life’ van Rhythm Is Rhythm (a.k.a. Derrick May) gaat alweer haar derde decennium in als danceklassieker en is nog altijd een mateloos populair thema voor vele remixen. De ene poging is daarbij meer geslaagd dan de andere. Welke remix verdient het om aan de schandpaal genageld te worden? Dat is aan jou…

'Strings Of Life' van Rhythm Is Rhythm.We doen op deze site altijd ons best om de mooiste muziek en de beste feestjes onder de aandacht te brengen, maar sodeju, wat komen we veel gebakken lucht en slechte releases tegen. In deze nieuwe rubriek ‘De Schandpaal’ mag jij bepalen welke releases ritueel verbrand moeten worden, welke uitspraken van mensen in de scene echt niet door de beugel kunnen en welke partyorganisatoren echt aan de schandpaal genageld zouden moeten worden.

In deze eerste editie staan we, zoals gezegd, even stil bij de vele remixen van ‘Strings Of Life’. Een bijzonder fraaie klassieker, waar je misschien gewoon met je tengels van af moet blijven. Of zitten er toch geslaagde remixen tussen? En bij welke remix springt het glazuur echt van je tanden? Dit is in ieder geval de originele track van Rhythm Is Rhythm.

Een aantal remixen op een rijtje:

1. Christian Pommer op Sonar Kollektiv, de akoestische jazzy versie.

2. Bootek DJ’s op Bootek, de ‘dit kan veel sneller’ remix.

3. Soul Central ft. Kathy Brown op Defected met vocals en een hele sloot remixen inclusief een bossa novaversie van Funky Lowlives.

4. Chieko Kinbara op Grand Gallery, de ’bongo’s en elektrische gitaar solo’ remix en een soepele Ibiza-remix van de Tiger Stripes

5. Een eigen remix van Derrick May getiteld 'Strings Of The Strings Of Life Of The End Of The Beginning'

6. Removable Disco op CR Japan, de samba remix.

7. Joe Smooth op een ‘white label’, de ‘we gooien er gewoon Destiny’s Child doorheen’ remix.

8. Dirty House Collective op een ‘white label’, de commerciële houseversie.

9. Francesco Tristano op Infine, een ‘alleen de piano’ remix van Tristano, een hevig percussiegeval van Kiki en een zeer minimale uitvoering van Apparat.

10. Nog een eigen remix van Derrick May, onder zijn 10th Planet alias.

Welke remix is goed gelukt en welke mag per direct door naar de brandstapel? Hebben we nog een prachtige óf tenenkrommende versie gemist? Laat het weten in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws