Waarom je Motel Mozaique niet mag missen

Partyscene Redactie | 7 april 2008
headlines

Oude bekenden en aangename verrassingen

Op 10 tot 13 april vindt op verschillende locaties in Rotterdam weer de jaarlijkse editie van Motel Mozaique plaats. Waarom je dit muziekfestijn niet mag missen…

Tip voor de dance-liefhebbers: Trentemoller in Off_CorsoEn weer is Tom Barman aanwezig tijdens Motel Mozaique. Het bericht dat hij komende editie aanwezig is met dEUS, veroorzaakte een stormloop in de kaartverkoop. Voor het optreden op vrijdag in Off_Corso is zelfs de regel ingesteld dat er extra polsbandjes moeten worden omgedaan om naar binnen te gaan: geen polsbandje, geen toegang. Hopelijk blijft niet iedereen daarna hangen, want voor bezoekers van Love2Party begint het feest dan pas met sets van Nuno dos Santos, Joris Voorn en Trentemoller

In de lounge staat het nieuwe Rotterdamse driemans-collectief Ghettoblaster (Rednas_audio, Beatnologic en Von Tippendael) met hun dubstep, baltimore, baile en hiphop.

Gelukkig kunnen mensen die niet gecharmeerd zijn van dEUS, verderop opwarmen met een optreden van Jamie Lidell in de Rotterdamse Schouwburg. Hij heeft zojuist zijn nieuwe album Jim afgemaakt, waarop hij de soulvolle lijn heeft doorgezet die hij op zijn vorige plaat Gelukkig kunnen mensen die niet gecharmeerd zijn van dEUS, verderop opwarmen met een optreden van Jamie Lidell in de Rotterdamse Schouwburg.Multiply inzette. Ook in de Schouwburg staat Pivot, een recente Australische aanwinst voor Warp en vergelijkbaar met Battles.

Diezelfde vrijdag staat in Rotown het alleraardigst genaamde Holy Fuck die rock met knetterende electronica vermengd. Een van Rotterdams hardst werkende en van alle markten thuis zijnde dj’s: Okkie maakt het af bij Rotown.

Zoals altijd biedt MM de mogelijkheid om te overnachten, dit jaar is het grote slaaponderkomen het Nai. De slaapkaarten van vrijdag op zaterdag zijn echter al uitverkocht. Maar dat betekent niet dat je zaterdagmiddag vanaf 16:00 uur niet gratis aan mag schuiven bij Olaf Boswijk en Eric van den Bogaard van DJ Broadcast die in het kader van Red Bull Music Academy een (live) radio-uitzending maken. Zij ontvangen de beroemde producer en studio-engineer Russ Elevado die betrokken was bij albums van Roy Hargrove, Jay Z, Blackalicious, Vikter Duplaix, Alicia Keys, The Roots, Erykah Badu, Mark Ronson, Chaka Khan, Roberta Flack, Al Green en Common. Hij is een van de weinige geluidstechnici die nog met anologe techniek werkt. Ook dubstepper Kode 9 zal aan de tand worden gevoeld. Het is natuurlijk niet voor niets dat de Brit er is, want ’s avonds treed hij op in Lantaren/Venster. Net als de vorige keer dat hij er was met Space Ape, maar dit keer vormen ze Bass Fiction Live.

Ook aanwezig op zaterdag is Goldfrapp voor hun enige Nederlandse show in de Rotterdamse Schouwburg in het kader van hun nieuwe album Seventh Tree. Maar het zou zomaar kunnen dat mevrouw Alison Goldfrapp wat minder elektronisch gestuwd zal Ook aanwezig op zaterdag is Goldfrapp voor hun enige Nederlandse show in de Rotterdamse Schouwburg in het kader van hun nieuwe album Seventh Treeworden, aangezien het nieuwe album een stijlbreuk is na Felt Mountain, Black Cherry en Supernature met eigenlijk geen danvloer materiaal meer maar vooral akoestische folk-invloeden.

De Rotterdamse jazz-artiest Eric Vloeimans is er ook in de Schouwburg, hij maakt voor zijn nieuwe project Gatecrash juist wel gebruik van meer elektrische grooves en effecten.

In Off_Corso treedt zaterdag 12 april Mr Wix aan, hij wordt voorafgegaan door onder andere Foals. Een Britse rockband die erom bekend staan graag op houseparties op te treden. Ze staan dan ook een dynamisch soort energieke rock met beats.

Zoals altijd lijkt Motel Mozaique zodoende een weerzien met oude bekenden te garanderen maar ook verse verrassingen te beloven. Love2Party is erbij en brengt verslag uit.

Nog een voordelige tip. Bij Tent in de Witte de With is er vrijdag en zaterdag het gratis toegankelijke 3voor12 Podium in bedrijf. Daar worden intieme sessies uitgevoerd die worden opgenomen voor 3voor12. Het is al bekend dat Jamie Lidell zaterdag om 13:00 uur een optreden geeft.

 

Motel Mozaique

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws