Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 4 april 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Talent RoomWat: Club Electrique invites Love2party Talent Room

Waar: Club zonder Concessies, Rotterdam

Datum: vrijdag 4 april

Line-up: Shirazi Live, Sander May & Tom Noah, Steelo, Sandeep

Entreeprijs: 5 euro

Website: clubzonderconcessies.hyves.nl

Bijzonderheden: Na twee maanden van selecteren gaat de Love2party Talent Room op vrijdag 4 april eindelijk van start. Allereerst is de Talent Room op vrijdag 4 april te gast in de kleinste club van Rotterdam, de Club zonder Concessies. Wars van commercie programmeert deze club precies wat goed gevonden wordt, maar met veel oog voor frisse nieuwe namen. Een prima combinatie met de Talent Room. Speciaal voor Club Electrique selecteerden wij drie frisse en vooral getalenteerde artiesten. Van de bouncende minimal van Sander May & Tom Noah, via de sferische live Detroit techno van Grote Prijs van Nederland-finalist (en publieksprijs-winnaar) Shirazi tot de swingende progressive techhouse van Steelo.

Love2party preview

All dj's that look into the sky are gayWat: Latin Lovers meets Big & Dirty

Waar: The Thalia, Rotterdam

Datum: vrijdag 4 april

Line-up: Benny Rodrigues, Chris Rox, Afrojack, Norman Soares, MC Gee

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.bennyrodrigues.com

Bijzonderheden: Zijn website is eindelijk af, dus heeft Benny Rodigues weer eens tijd gehad om een cd te mixen: Big & Dirty Sounds by Benny Rodrigues. De cd-releaseparty is op vrijdag 4 april in de Rotterdamse Thalia Lounge. House en garage zijn ontstaan uit de New-Yorkse gayscene. Zou dat iets te maken hebben met de nogal hilarische persfoto die ons onlangs onder ogen kwam? Of is het gewoon waar dat Benny zijn naald niet alleen op vinyl dropt, maar ook wel eens in het gaatje van menig mannelijke schoonheid laat glippen? Dat zou wel erg dirty zijn, Benny...

Strictly TechnoWat: Strictly Techno

Waar: Waterfront, Rotterdam

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: Bas Mooy & Charlton aka Diabla Diezco, Perry, Carlos Rios & Vincent de Wit, Forkowski, Submision, Florian Rath & Matthijs Grijs, Hilbert in HiFi, Berg Vogel und Rashund

Entreeprijs: 8 euries

Website: www.strictlytechno.nl

Bijzonderheden: Onlangs hebben meerdere organisaties eindelijk hun weg gevonden naar  het Waterfrontse met de pretentie dat er techno wordt neergezet, er  kan er natuurlijk maar eentje komen met een echte stevige techno line up en dat is natuurlijk strictly techno...en omdat nog even te  benadrukken komen ze met een line up zonder internationale poespas en  pretenties maar gewoon met een dikke line up uit nederland zoals het  hoort. vanavond geen club verlichting, dito visuals en rondlopende  modepopjes, maar een ouderwets avondje strobe, rook en donkere techno. Zoals het hoort!

Altitude7Wat: Altitude7 invites Tresor Records

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: Pacou live, DJ Dry, Dave Miller, Invite, Niels Luinenburg, Mr Pink, Suze, Bonga

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: de maandelijkse Altitude 7 avond staat deze zaterdag in het teken van Berlijn. Twee artiesten van het befaamde Tresor Records komen optreden in Tivoli de Helling in Utrecht. Dat is natuurlijk allemaal leuk en aardig maar waar het echt om gaat zaterdag is het debuut van onze Love2party eigen Susanne aka dj Suze in het talent cafe! Iemand die zo fijn over muziek kan schrijven die moet wel een dikke set neerzetten. Dus allemaal naar Utrecht zaterdag!

Charles WebsterWat: Inside Out

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: Charles Webster (extra long set), Johny Casino

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Als we niet even op de site van de Catwalk hadden gekeken dan hadden we dit zeker gemist want het staat bijna nergens in een online agenda dat Charles Webster een set komt draaien. Waarschijnlijk de beste deephouse producer ter wereld. Althans, dat schreef het Engelse DJ Magazine over de Engelse dj en producer Charles Webster. We weten dat de Engelsen geen moeite hebben met het wat dik aanzetten van de feiten. Maar dat de in Sheffield geboren Charles Webster tot een van de betere producers gerekend mag worden die er op deze aardkloot rondlopen, is een feit.

Great electronic BeatsWat: Great Electronic Beats

Waar: Central Studios, Utrecht

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: Dr Lektroluv, Nuno Dos Santos, Carlos Valdes

Entreeprijs: 20 euro

Website: www.fca.nl

Bijzonderheden: Zaterdag kleurt Utrecht groen, want dan staat de Belgische wonderchemicus, Dr. Lektroluv, namelijk weer volop te experimenteren op het podium van de Central Studios. Met muzikale ingrediënten die variëren van Electroclash tot Techno, Synthpop en andere aanverwanten creëert de alsmaar populairder wordende dokter een unieke mix die garant voor totale gekte op de dansvloer.

EarthWat: Earth Trilogy part 1

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: Deadbeat live, Kollektive Turmstrasse live, Sandrien, Nuno Dos Santos, Estroe, Patrice Baumel, Per

Entreeprijs: 17.50

Website: www.earth-link.nl

Bijzonderheden: Zaterdag 5 april is de dag waarop Earth haar terugkeer maakt in Amsterdam. Na bijna een half jaar afwezigheid presenteren de Amsterdamse rudeboys een nieuwe serie Paradiso events waar je stil van wordt. Met de Canadees Deadbeat en de Duitsers Kollektive Turmstrasse zijn er twee top producers in huis gehaald. En met verder een hele rits kwaliteits dj’s uit Nederland, staat niks een dikke avond in de weg!

 

StereoheadWat: Stereohead

Waar: In Casa, Leiden & Poema Utrecht

Datum: zaterdag 5 april

Line-up: In Casa: Bart Skils, Johanna Mercker, Juan Sanchez, Stephan & Vincent de Wit.

Poema: Paul Kalkbrenner live, Ranz und Tanz, James Nidecker, Juan Sanchez.

Entreeprijs: 10 vvk, 14 door

Website: www.one-music.nl

Bijzonderheden: Wat is leuker dan het gevoel op twee feesten te gelijk te kunnen zijn? StereoHead wil dat gevoel aan de mensen overbrengen, zo zegt de organisatie. Samenhorigheid, zoals de politiek altijd maar wil benadrukken, maar dan in een nieuwe setting. Naast het thuisfront van dit concept in de In Casa (Leiden), verbreedt de organisatie zich naar de minimale ambiance van de Poema op het Vredenburg te Utrecht. Twee feesten op dezelfde datum, twee verschillende locaties maar voor één prijs. Je kan op 1 locatie blijven of heen en weer reizen! En de dj’s reizen lekker met je mee.

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws