Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 27 maart 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Day 087Wat: Day 087

Waar: Club zonder Concessies, Rotterdam

Datum: donderdag 27 april

Line-up: Rauwkost live, Joachim, Aron Friedman

Entreeprijs: 7.50

Website: clubzonderconcessies.hyves.nl

Bijzonderheden: Na de sfeervolle en druk bezochte 38e dag van het jaar is het aftellen naar day 087 begonnen. Deze editie, wederom in de Club Zonder Concessies, vind plaats op donderdag 27 maart 2008. Op day 087 kunnen de vuisten van de donderdagnacht liefhebbers van minimal techno de lucht weer in. Wij vinden het vooral een goede zaak dat er tegenwoordig ook weer leuke feestjes op donderdag in Rotterdam zijn, dus supporten wij dit graag!

KlinchWat: Klinch

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: vrijdag 28 maart

Line-up: Anthony Rother live, Estroe, Ille Bitch

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Anthony Rother is sinds zijn debuut op het Kanzleramt-label in 1997 een van de boegbeelden van de elektro geworden. Voor, tijdens en na de elektrohype bleef Anthony Rother gewoon onvervalste elektro maken waarin robots al lang en breed de aarde hebben overgenomen. Hij trok zich niets aan van de immer fluctuerende rages en bleef zijn grote passie, elektro, trouw. Met Kraftwerk als grootste inspiratiebron maakte hij legendarische albums als ‘Sex with the Machines’ en ‘Simulationseitalter’. De appel valt niet ver van de boom, want Rother senior was één van de eerste leden van de legendarische Duitse formatie.

Gabriel AnandaWat: Planet Rose Special

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Gabriel Ananda, Zander VT, Pure, Groove Agent live, Rogier Zeebregts, Bram de Winter

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: Vorig jaar vestigde de techno en house producer Gabriel Ananda van het Karmarouge label wereldwijd zijn naam. Zijn tweede album Bambusbeats plus bijbehorende livetour brachten hem in elke uithoek van onze planeet. Dit jaar geeft hij vanwege de enorme vraag slechts enkele optredens op Nederlandse bodem, waaronder dus vanavond in Doornroosje. Deze keer zal hij zijn apparatuur thuislaten, want Gabriel heeft niet alleen een weergaloze liveset, maar is ook een erg goede DJ.

Tomorrow vs RuisWat: Tomorrow vs Ruis

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Ille Bitch vs de Man zonder Schaduw, Ranz und Tanz, Dimzen, K.Cee, Frenk Wiersma

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.ruis.tv

Bijzonderheden: Tomorrow en Ruis gelden in de technoscene als twee erkende successen. Weliswaar op bescheiden schaal maar toch! De waarderingen na afloop zijn vrijwel altijd zeer goed en dat wil wat zeggen want het technovolkje staat bekend als zeer kritisch. Zaterdag in Poema belooft opnieuw een heerlijk nachtje techno van de undergroundplank te worden. En omdat het feest is mag iedereen op de gastenlijst. Enige dat je hoeft te doen is een mail sturen naar Ruis. Easy as that!

Bart SkilsWat: Static

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Jens Zimmerman live, Dan Curtin, Bart Skils

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Berlijn in het huis! Static staat erom bekend dat ze over het algemeen niet de meest voor de hand liggende namen naar Amsterdam halen en dat is ook deze keer weer het geval. Jens Zimmerman komt namelijk voor de allereerste keer in Nederland voor een live set. Een top producer op ondermeer Treibstoff! In zijn kielzog neemt hij Dan Curtin mee. Curtin loopt al aardig wat jaartjes mee en rockte Static twee jaar geleden ook al een keer!

herr ZimmermanWat: Tanznacht

Waar: Herr Zimmerman, Rotterdam

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Tony Rorh live, Tanzman, Fraulein Z

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.herrzimmerman.eu

Bijzonderheden: het is de laatste zaterdag van de maand en dat betekent dat Herr Zimmerman weer open is en ook nog eens een grote buitenlandse naam neerzet. Deze keer de uit New York afkomstige Tony Rorh. Tony is de laatste vaak in Nederland en overal een graag gezien gast met een zijn zeer swingende en beukende live techno set. En laat dat nou precies goed passen bij een industriële locatie als Herr Zimmerman. Garandiert een nacht lang hard tanzen!

 

Matthias TanzmannWat: Sound Architecture presents Moon Harbour

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Matthias Tanzman, Boris Ross, Joachim

Entreeprijs: 10 vvk, 15 door

Website: www.soundarchitecture.nl

Bijzonderheden: Soms komen we feestjes tegen waarvan je gelijk al weet dat een bepaalde dj perfect bij een club past. Aanstaande zaterdag is er zo’n feestje want Joachim haalt Matthias Tanzmann naar de Catwalk in Rotterdam. De Moon harbour minimalhouse van Tanzmann is uitermate geschikt voor de ondergrondse gang in de Maasstad. We hebben het trouwens even gecheckt maar Matthias is geen familie van de Tanzman die op deze zelfde dag in Zimmerman zijn platen draait ;)

KomplekzWat: Komplekz

Waar: Mezz, Breda

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Jon Gaiser live, Rotek, Side Issue

Entreeprijs: 12.50 vvk, 13.50 door

Website: www.mezz.nl

Bijzonderheden: Komplekz staat garant voor een avond met de beste techno en minimal sounds en heeft weer een dj met wereldnaam weten te strikken. De Amerikaanse minimal-techno-dj Jon Gaiser (M_nus label) gaat een energieke en levendige set neerzetten in Mezz. Uiteraard openen residents Side Issue en Rotek de avond met de beste minimal platen. En de openingstijd van de Mezz is tegenwoordig opgeschroeft naar 03.00 dus dat gaat ook wel de goede kant op!

CulturesWat: Cultures

Waar: Winkel van Sinkel, Utrecht

Datum: zaterdag 29 maart

Line-up: Marc Houle live, Joris Voorn, 030303 dj’s, Wijnand, Shinji Wasabi

Entreeprijs: 11 vvk, 14 door

Website: www.twisted-3some.nl

Bijzonderheden: Marc Houle is in de undergroundscene wereldwijd een gerespecteerd DJ en producer die menigeen zaal helemaal plat heeft gekregen met zijn live sets. Ook in Nederland heeft deze wereldtopper een grote schare fans in de undergroundscene, maar nu kunnen de club liefhebbers er ook van genieten. Marc Houle komt zaterdag 29 maart aanstaande vanuit Canada naar de Winkel van Sinkel in Utrecht.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier =>Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws