Love2party Releaseoverzicht week 11 en 12

Partyscene Redactie | 21 maart 2008
headlines

Voeding voor je speakers

Aangezien het buiten maar geen lente wil worden, brengen wij je deze week zonnige en warme klanken voor binnen. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Andrew Weatherall, LTJ Bukem, Booka Shade en Oliver Huntemann.

 

Sonar Kollektiv-‘Computer Incarnations for World Peace’Eerst maar eens even chillen aan het begin van dit overzichtje. Na de compilatie ‘Computer Incarnations for World Peace’ met daarop obscure new wave uit begin jaren tachtig, komt Sonar Kollektiv nu met een tweede editie van dit concept. Deze keer ligt de focus op de recente opleving van de disco en artiesten die het genre de laatste tijd nieuw leven hebben ingeblazen. De relaxte tracks van o.a. Todd Terje, Chateau Flight en Frontera wakkeren het verlangen naar een warme lome zomer aan, terwijl buiten de maartse buien nog altijd flink huishouden (inmiddels uit op Sonar Kollektiv).

In het vorige overzicht konden we je al melden dat de ene helft van de Two Lone Swordsmen, Keith Tenniswood, een nieuwe release uitbrengt onder zijn alias Radioactive Man. Ook de andere helft van het duo, Andrew Weatherall, heeft niet stilgezeten. Hij brengt in april ‘Watch The Ride’ uit; een verrassende mix met tracks die uiteenlopen van rock en indie tot nu-disco en electronica (release 7 april op Harmless).

LTJ Bukem-‘Bukem In Session – Live At Exit’Wie ook wel van een potje experimenteren houdt is drum ’n bass-legende LTJ Bukem.'Bukem In Session – Live At Exit’ (cd/dvd) is een live-registratie van een set van Bukem en MC Conrad op het Servische Exit Festival. Bukem geeft in deze mix van slechts dertien tracks flink de ruimte aan oud (Utah Jazz en Funky Technicians) én nieuw (Calibre en Drumsound & Bassline Smith). Op de dvd vind je verder beeldmateriaal van de gig (release 28 april op Good Looking).

'Fabric Live' is alweer toe aan de 39ste editie en deze keer heeft de Londense club tuntablist DJ Yoda benaderd voor mix van ‘alles wat dansbaar is’. De tracklist varieert dan ook van Ice Cube en Run DMC tot The Chemical Brothers, Skream en Bondo Do Role. We zijn weer erg nieuwsgierig hoe Yoda dit allemaal aan elkaar heeft weten te mixen (release 7 april op Fabric).

Wighnomy Brothers-‘Metawuffmischfelge’Voor mix met een flinke scheut vodka kun je natuurlijk altijd terecht bij de minimalistische Wighnomy Brothers. Ook voor onuitspreekbare titels trouwens, want hun nieuwe cd heet 'Metawuffmischfelge’. Robag Wruhme and Sören Bodner laten op deze mix niet de minste artiesten voorbij komen: Stewart Walker, Dirk Diggler, DJ Koze, Mathias Kaden en Agoria zijn allen producers die hun sporen in het genre al lang verdiend hebben. Samen met tracks die als doorlopend thema worden gebruikt (en tijdens de mix regelmatig terugkeren) en Robags vage samplekluis lijkt dit een behoorlijk bezwerende mix op te gaan leveren (release 7 april op Freude am Tanzen).

Waar Arno Kammermeier en Walter Merzinger van Booka Shade naast hun drukke tourschema nog tijd vandaan halen om een heel album te produceren is ons een raadsel, maar het is ze toch gelukt met ‘The Sun & The Neon Light’. Het album belooft veel ‘echte liedjes’, met vocals, akoestische instrumenten en zelfs een live-orkest op een aantal tracks (release 26 mei op Get Physical).

Oliver HuntemannHeb je zin in een rondje niet al te moeilijk te verteren dance, dan voldoet Felix Da Housecat weer helemaal aan je verwachtingen met de

34ste editie van de Global Underground mix-serie. Op ‘GU34: Milan’ brengt hij ons tracks van onder meer Dubfire, Chris Liebing, Josh Wink, Chymera, Anthony Rother, Etienne de Crécy en Sascha en zorgt hij daarmee voor een dansbare mix van acid, techno, (tech) house en progressive (release 12 mei op Global Underground).

En tot slot nog even aandacht voor danceveteraan Oliver Huntemann, die de Duitse dansvloeren al sinds begin jaren negentig onveilig maakt. Een opname van een recente gig van deze dj/ producer in club Rex wordt binnenkort uitgebracht op cd. Op ‘Play! 02’ staan live geremixte tracks van o.a. Dufire, Remote, Shlomi Aber, Martin Landsky en zijn eigen werk met Stephan Bodzin onder het alias Rekorder. Voeg daar de opgenomen respons uit het publiek aan toe en je waant je zowaar een avondje in de befaamde Parijse club (release 15 mei op Confused Recordings).

Heb jij nog een dikke releasetip? Zet 'm dan in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws