Nighttown wordt Watt

Partyscene Redactie | 21 maart 2008
headlines

Eerste duurzame dance club ter wereld opent 4 september

De kogel is door de kerk. De nieuwe naam voor Nighttown is Watt.

De kogel is door de kerk. De nieuwe naam voor Nighttown is Watt. Dat heeft de directie van het Rotterdamse poppodium donderdag bekend gemaakt. “Watt symboliseert kracht, energie en vermogen”, aldus directeur Aryan Tieleman.

 

Met veel enthousiasme hebben de initiatiefnemers, waaronder Aryan Tieleman, Ted Langenbach, Dick Pakkert en Michel Smit, de plannen van Watt aan de pers gepresenteerd. Op donderdag 4 september is de opening van 's werelds eerste duurzame dance club gepland. “Als het even kan met een optreden van Amy Whinehouse”, lacht Tieleman.

Minder lachwekkend is de staat van het inmiddels gestripte pand op de West-Kruiskade. Je hoeft geen bouwkunde te hebben gestudeerd om te constateren dat het oude onderkomen van Nighttown beter gesloopt kan worden dan getransformeerd tot nieuw poppodium dat de concurrentie aan moet gaan met de overige poptempels die ons land rijk is.

Nu maar hopen dat die krappe deadline van om en nabij 5 maanden wordt gehaald, want er moet nog ontzettend veel werk worden verzet.

De eerste stap daartoe, met uitbreiding van de bezoekerscapaciteit naar 2050 (1400 grote zaal, 300 basement, 200 Lulu Restaurant en 150 theater) wordt in ieder geval gemaakt. Nu maar hopen dat die krappe deadline van ruim 5 maanden wordt gehaald, want er moet nog ontzettend veel werk worden verzet.

Watt Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws