Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 13 maart 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Amon TobinWat: Amon Tobin

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 13 maart

Line-up: Amon Tobin live

Entreeprijs: 14 euro

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: In een tijd waarin we steeds milieubewuster moeten gaan leven is het hergebruiken van dingen essentieel geworden. Maar dat dit ook met geluid kan bewijst samplekunstenaar Amon Tobin.Verwacht geluiden zoals brullende tijgers, druppelende kranen, in foliepapier rondlopende mieren en rondzoemende bijen werden omgevormd tot de meest aparte muziek die je waarschijnlijk ooit gehoord hebt. Verwacht snoeiharde jungle, diepbrommende drum ’n bass, gesamplede bossa nova, jazz, salsa, rumba en Bollywood, psychedelica en hiphopbeats door elkaar gevlochten tot één muzikaal geheel.

DekmantelWat: Dekmantel – 1 year anniversay

Waar: Club NL, Amsterdam

Datum: vrijdag 14 maart

Line-up: Antal, Casper Tielrooij, Dave Hagen, Jan van Kampen, Makcim,

Mesjokke, Reynier Hooft, San Proper, Thomas Martojo, Tim Nieburg, Tom Trago, Makam live

Entreeprijs: 5 euro

Website: http://dekmantel-genootschap.hyves.nl  

Bijzonderheden: Vermoeienis, frustraties en irritaties hebben een select gezelschap jeugdige muziekliefhebbers een jaar geleden doen besluiten de handen inéén te slaan. Het was tijd voor nieuwe impulsen in het Nederlandse uitgaanscircuit en het resultaat vindt gestalte in de organisatie Dekmantel. Een jaar later hebben Thomas Martojo en Casper Tielrooij hun concept zo goed neergezet dat het keer op keer uitverkocht huis is. Dit weekend vieren ze hun eerste verjaardag en doen dat met een geheel Nederlandse line-up. Gefeliciteerd!

 

Dixon!Wat: Weekend in de 11

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 14 maart & zaterdag 15 maart

Line-up: Vrijdag: Michael Mayer & Jo Saurbier

Zaterdag: Dixon all night long

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Je zal toch maar één keer gaan stappen dit weekend en graag naar de 11 willen gaan. Welke avond moet je dan kiezen? Wij weten het echt niet want beide avonden zijn gewoon te goed! Op vrijdag komt Kompakt labelbaas Micheal Mayer op bezoek, nog als goedmakertje van de laatste dat hij moest cancellen omdat hij vader werd. En op zaterdag staat held Dixon de hele avond solo achter de platenspelers. Succes met kiezen!

MDHWat: MDH

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 15 maart

Line-up: Michel de Hey (4 hr set), Warren Fellow, Jay Samuel

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.micheldehey.com

Bijzonderheden: Zo vaak komt het tegenwoordig niet meer voor dat de Hey in Rotterdam draait maar vanaf nu gaat hij weer vaker een eigen avond hosten in de Catwalk, te beginnen met a.s. zaterdag. De avonden in de ondergrondse club dat hij er draaide, waren stuk voor stuk een groot succes want eigenlijk moet je Michel gewoon in een kleine club met een lange set aan het werk zien. En dat is nou precies wat er zaterdag gaat gebeuren!

SmeerboelWat: Smeerboel

Waar: db Studios, Utrecht

Datum: zaterdag 15 maart

Line-up: Ille Bitch, Invite, Wouter de Moor, Mr Minoz, Miss Melera, Mark Hertz & Wesley Vibes, Folker Zwart, Wijnand, Dimzen en Moritz

Entreeprijs: 6 euro

Website: www.viezefeesten.nl

Bijzonderheden: Wij houden er altijd wel van om leuke kleine initiatieven te steunen en al helemaal als er allerlei dj’s staan die afgelopen jaar nog in onze talent room aanwezig waren. Zaterdag in Utrecht is er zo’n feestje. Een hele rits talentvolle, en somminge bekende, dj’s vormen een mooi geheel in een al even zo toffe locatie. En de hele avond kost je om precies te zijn 6 euro entree. En daar worden we ook blij van!

Micheal MayerWat: Planet Rose

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 15 maart

Line-up: Micheal Mayer, Jo Saurbier, Giorgos Gatzigristos, Geigercounting live, T-Mus, Chaosmaker, Tapage live

Entreeprijs: 13 vvk, 15 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: op vrijdag in de 11, dat betekend op zaterdag in Doornroosje. de wiedergutmachung show van Big Daddy Mayer. Vorig jaar zou hij het Planet Rose seizoen afsluiten, maar de geboorte van zijn zoon noopte hem op het allerlaatst af te zeggen. Maar Naast een 4 uur durende set van mr Mayer, krijgen we een heuze Kompakt avond voorgeschoteld! De Nijmeegs Kompakt artiest Giorgos Gatzigristos mag uiteraard niet ontbreken op een dergelijke avond. Zijn vette techno liveset bracht hem al op Noorderslag. Kompakt resident Jo Saurbier weet als geen ander de avond in de eerste uurtjes in goed banen te leiden!

RedshapeWat: Full Spectrum

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: zaterdag 15 maart

Line-up: Ame, Redshape live, De Man Zonder Schaduw

Entreeprijs: 12.50

Website: www.fullspectrum.nl

Bijzonderheden: Oorspronkelijk stonden voor deze avond Dominik Eulberg & Tobias Becker op het programma alleen Eulberg moest cancellen vanwege ernstige gehoorproblemen (de nachtmerrie van elke artiest). Becker is ook gelijk maar gecancelled in daarvoor in de plaats komen nu Ame (Kristian) en Redshape naar Tivoli de Helling. Wat ons betreft is de avond er op deze manier niet op achteruit gegaan. Ame, altijd leuk en Redshape bewees zich laatst nog in de Catwalk als een pompende live act.

ChemistryWat: Chemistry

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum:  zaterdag 15 maart

Line-up: Green Velvet, Jerome Sydenham, Isis, Benny R, Marcello, I-F, Lupe, Juan Sanchez, Wouter de Moor, Sven & Tettero

Entreeprijs: 25 euro

Website: www.chemistry.nl

Bijzonderheden: En opeens zijn ze er weer, de mannen van Chemistry. En als ze dan een feestje geven dan gelijk maar goed. In de Paradiso met 3 zalen. Op het programma ondermeer twee Amerikaanse toppers, te weten Green Velvet en Jerome Sydenham. Deze laatste is op dit moment overigens woonachtig in Berlijn. Sydenham gaat al lang mee en tekende als A&R manager ooit grote acts als En Vogue en Das EFX voor Atlantic Records. In 1995 begon hij zijn eigen label Ibadan Records, waarna hij ook aan het produceren en toeren sloeg. Zijn frisse tech-house sloeg overal aan. De man staat bekend om zijn brede draaistijl en in zijn sets schakelt hij moeiteloos heen en weer tussen tech-house, techno en andere elektronische muziek. Onze collega’s van Partyscene interviewden hem vast.

Partyscene interview

STUG!Wat: Stug!

Waar: Paard van Troje, Den hag

Datum: zaterdag 15 maart

Line-up: Sub Space (akaJulien & Gonzague), Mark Broom (UK), Bart van Rijn & Fabio

Entreeprijs: 12 euro

Website: http://stug.hyves.nl/

Bijzonderheden: Nog een verjaardagsfeestje. Het is alweer 12 maanden geleden dat Bart van Rijn & DJ Fabio op het idee kwamen om Den Haag weer eens te voorzien van authentieke electronische muziek. De enige focus is altijd de muziek geweest, en altijd zo diep mogelijk grabbelen in de ton die techno heet. Een mooie opbouw van de avond én veel verschillende stijlen. Dit jubileumfeest wordt er flink uitgepakt in de grote zaal van het Paard van Troje met louter buitenlandse acts en één nationale primeur: Sub Space.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier =>Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws