Deelnemers Love2party Talent Room bekend

Partyscene Redactie | 12 maart 2008
headlines

And the winners are..

Love2party Talent Room

Drie weken geleden startten wij een nieuwe ronde van de Love2party Talent Room. En dat hebben we geweten ook, want we zijn letterlijk overspoeld met demo-cd's. In totaal hebben we 116 demo's binnen gekregen in alle stijlen die er maar denkbaar zijn binnen de dance. Na twee weken intensief luisteren en sorteren, zijn we eruit. Twaalf deelnemers mogen de komende twee maanden hun kunsten vertonen in onze Talent Room, verspreid over verschillende locaties in Nederland.

Als er dit jaar één conclusie getrokken kan worden, dan is het wel dat Nederland barst van het dj-talent. Het selecteren van twaalf kandidaten uit de enorme stapel demo's was dit jaar nog lastiger dan de voorgaande jaren. Maar keuzes moeten gemaakt worden en de volgende namen zijn uit de voorselectie gerold: Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Fokko Versloot & Koen Lebens, Bastiaan Corès, Shirazi live, Sander May & Tom Noah, Steelo, Yaron Cohen, Oliver Weiter, Ruhl, Jordy Navv, Reiss en dj Bridgeman. Deze heren mogen hun ding doen in vier afleveringen van de Talent Room, verspreid over verschillende clubs in het land. Van deze twaalf deelnemers mogen er uiteindelijk zes hun kunsten vertonen in onze Talent Room op het Free Your Mind festival

Allereerst is de Talent Room op vrijdag 4 april te gast in de kleinste club van Rotterdam, de Club zonder Concessies. Wars van commercie programmeren deze club precies wat goed gevonden wordt, maar met veel oog voor frisse nieuwe namen. Een prima combinatie met de Talent Room. Speciaal voor Club Electrique selecteerden wij drie frisse en vooral getalenteerde artiesten. Van de bouncende minimal van Sander May & Tom Noah, via de  sferische live Detroit techno van Grote Prijs van Nederland-finalist (en publieksprijs winnaar) Shirazi tot de swingende progressive techhouse van Steelo.

Op zaterdag 12 april zijn wij te gast in de TWSTD in Amsterdam. Het bekende dj café is al jaren de host van de belangrijkste dj contest van het land. Love2party selecteerde voor de TWSTD de echte jonge honden; de vijftienjarige Jordy Navv die verbaast met de meest diepe technoplaten. De negentienjarige Reiss, die ons trakteerde op een setje vol jazzy en groovy minimal. En dj Bridgeman, die imponeerde met een swingende techhouse-demo.

Vervolgens reist de Talent Toom op zaterdag 26 april af naar Doornroosje in Nijmegen om aldaar de kleine zaal te hosten tijdens een Planet Rose-avond. Terwijl Dave Clarke die avond de grote zaal op zijn kop zet, zijn wij hetzelfde van plan in de kleine zaal. Speciaal daarom selecteerden Love2Party dan ook de meest rockende artiesten; Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Fokko Versloot & Koen Lebens en Bastiaan Corès.

De laatste halte is het Patronaat waar de talent room op zaterdag 3 mei te gast is. De kleine zaal van de winnaar van de Nachttempel Award is deze avond in handen van Yaron Cohen, Olivier Weiter en Ruhl. Op 5 mei wordt bekend gemaakt welke zes er uiteindelijk uitgekozen worden om te komen draaien op het Free Your Mind festival.

Alle info op een rijtje:

Club Electrique invites Love2party Talent Room

Vrijdag 4 april

Club zonder Concessies, Rotterdam

line-up: Shirazi live, Sander May & Tom Noah, Steelo

Love2party Talent Room

Zaterdag 12 april

TWSTD, Amsterdam

line-up: Jordy Navv, Reiss, dj Bridgeman

Planet Rose invites Love2party Talent Room

Zaterdag 26 april

Doornroosje, Nijmegen

line-up: Bo, Nijs en hun denkbeeldige vriendje, Fokko Versloot & Koen Lebens, Bastiaan Corès

90's Now invites Love2party Talent Room

Zaterdag 3 mei

Patronaat, Haarlem

line-up: Yaron Cohen, Olivier Weiter, Ruhl

FCA Music

Doornroosje

Club Zonder Concessies

TWSTD

Patronaat

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws