Love2link week 10 en 11

Partyscene Redactie | 10 maart 2008
headlines

De essentiële ditjes en interessante datjes

Tijdens onze speurtochten naar nieuws komen we heel wat interessante nieuwtjes, filmpjes en interviews tegen op allerlei websites. Niet altijd diepgaand genoeg om er een heel artikel aan te wijden, maar wel om te bundelen in onze tweewekelijkse rubriek Love2link.

 

Zit jij je vandaag stierlijk te vervelen op je werk? Dan hebben een leuke bezigheidstherapie voor je gevonden. Zoek alle meldingsgeluidjes van je pc bij elkaar en maak er een complete track van. Voorbeeldje voor Windows (met uitleg):

 

De Londense club Fabric heeft een petitie opgesteld om Raymond Bingham a.k.a. DJ Grooverider vrij te krijgen. Hij zit momenteel vier jaar uit in een cel in Dubai. Wij zijn achter de schermen natuurlijk al bezig met een meeslepende protesttune, waarbij een track als ‘Free Nelson Mandela’ van The Specials zal verbleken.

Misschien herinner je je de verbluffende scratch-kwaliteiten van DJ Sara (9) en DJ Ryusei (6) nog? Hun skills zijn via Youtube inmiddels de hele wereld overgegaan en de kids treden nu regelmatig op voor publiek. Zo doen ze Vestax Showcases en draaiden ze zelfs op de Grammy Afterparty van de Warner Music Group.

En natuurlijk waren er weer heel wat interessante interviews te vinden op het wereldwijde web: Video-interviews met Derrick May, X-Press 2 en Gilles Peterson en geschreven (Engelstalige) interviews met James Murphy, Morgan Geist, Benga, ‘Mysterious Mr O’ van de Detroit Grand Pubahs en Moby die de wereld ervan probeert te overtuigen dat hij eigenlijk een ontzettende ‘bad ass’ is (tja...).

Heb jij ook een interessante link, zet ‘m dan hieronder in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws