Love2party releaseovericht week 9 en 10

Partyscene Redactie | 7 maart 2008
headlines

Vers van de pers

De eerste stiekeme momentjes van lente in de lucht zorgen natuurlijk ook voor kriebels bij producers en we kregen dan ook een flinke lading releasenieuws over ons heen. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Boxcutter, Recloose, Kerri Chandler en Radioactive Man.

LCD Soundsystem- '45:33'Altijd lekker om verrast te worden door artiesten die eens iets totaal anders uitbrengen. Zo draagt LCD Soundsystem al sinds jaar en dag het stempeltje funky electro rock, maar dat er ook echt een discokoning in James Murphy schuilt krijgen we niet echt vaak te horen. Check het op 45:33’ (inmiddels uit op DFA).

Waar Murphy lekker aan het chillen is geslagen, zijn ze bij Planet Mu Recordings nog lang niet uitgeëxperimenteerd. Allereerst heeft Barry Lynn a.k.a. Boxcutter een dubbele 12” uitgebracht met elf tracks die hij tussen 2002 en 2005 heeft gemaakt, maar die nooit eerder zijn uitgekomen. Op Balancing Lakes’ vinden we een mooie mix tussen zware dub, dromerige strings en nietsonziende breakbeats (inmiddels uit op Planet Mu).

Een beetje wereldvreemd is de tweede Planet Mu-release in dit overzicht van The Doubtful Guest. Het is de voormalige operazangeres Libby Floyd, die oorspronkelijk uit The Doubtful Guest- 'Acid Sauna'Chicago komt, maar nu in Londen vooral acid, gabber en hardtechno produceert. ‘Acid Sauna’ is een vage verzameling van hardcore en tooltechno met een psychedelisch tintje (inmiddels uit op Planet Mu).

Oudgediende Alec Empire uit Duitsland, bekend van zijn Atari Teenage Riot-project (en voor de wat oudere lezers misschien nog van de dikke hit ‘Suecide’) laat ook weer eens van zich horen. Met het album ‘The Golden Foretaste of Heaven’ kiest hij voor de weg van electro, met een Depeche Mode-achtige sound en licht glijerige vocals (uit op Cargo Records rond 10 maart).

Meer oudgedienden-nieuws: een nieuw album van Recloose. Producer Matthew Chicoine werd halverwege de jaren negentig geïntroduceerd op het Planet E-label van Carl Craig en schoof de laatste jaren steeds meer op van soepele techno naar eigenzinnige broken beats. Ook op ‘Perfect Timing’ is relaxt weer het sleutelwoord en komen zelfs de vocals van Joe Dukie (Fat Freddy’s Drop) voorbij (inmiddels uit op Just One).

Radioactive Man- 'Growl'Keith Tenniswood heeft een break genomen van zijn samenwerking met Andrew Weatherall (samen Two Lone Swordsmen) en keert na vier terug onder het alter ego Radioactive Man. Op het album ‘Growl’ staan tracks waar hij de afgelopen vier jaar solo aan heeft gewerkt. Verwacht acid, electro, techno, breakbeat, dub, post-rock en algemene vreemdheid (release 12 mei op Control Tower).

Dan nog wat Nederlands nieuws; de heren Labeij en Lauhaus, oftewel Polder, brengen zes tracks uit op de EP ‘Poldermodel’. Met hun minimal releases van de afgelopen jaren verschenen ze al snel in de favorietenlijstjes van artiesten als Richie Hawtin, Ricardo Villalobos en Anja Schneider, maar inmiddels gaat Polder vaker voor de uptempo swingende techno-variant. Op ‘Poldermodel’ staat zowel oud als nieuw werk; allemaal niet eerder uitgebracht (release 7 april op Shinedoes Intacto).

Kerri Chandler- 'Computer Games'

De hiervoor genoemde Anja Schneider komt overigens zelf met haar debuutalbum ‘Beyond The Valley’. Het album is een co-productie met Frisbee-producer Paul Brtschitsch en belooft tien funky, maar inkzwarte minimale tracks (release in mei op Mobilee).

We sluiten deze week af met een enigszins bizarre release van houseproducer Kerri Chandler. Hij blijkt een flinke obsessie te hebben voor games, wat al een beetje doorschemerde met de release ‘Computer Games’ uit 2007. Maar nu heeft hij zijn voorliefde voor spellen weten om te zetten in een heus album met de gelijknamige titel. In de tracklist staan dan ook tracktitels als ’Kong', ‘Space Invaders’ en ‘Echo Lasers’. Het moet niet veel gekker worden. Het album komt rond deze tijd uit op Deeply Rooted House.

Heb jij nog een dikke releasetip? Zet 'm dan in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws