Detroit-weekend in Nederland

Partyscene Redactie | 6 maart 2008
headlines

Welke held uit Detroit ga jij dit weekend aanschouwen?

Het is Detroit-weekend in Nederland. Maar liefst vier helden uit de bakermat van de technomuziek zijn in Nederland op drie verschillende feesten te bewonderen. Toeval? Of zijn de vluchten vanuit de motorcity erg goedkoop dit weekend? Duidelijk is dat zowel Amsterdam als Rotterdam zich dit weekend kan opmaken voor een stevig staaltje soulvolle en funky techno. 

Derrick May draait zijn favoriete classics!We beginnen met Rolando. De maker van een van de best verkochte Detroit-technoplaten aller tijden, 'Knights of the Jaguar', draait aanstaande vrijdag in de Rotterdamse Off_Corso tijdens bacardi B-Live Op uitnodiging van Benny, die deze keer de programmering in handen heeft, komt deze notiore no-show naar de Maasstad. Benny belooft in ieder geval plechtig dat Rolando deze keer zeker komt opdagen. Naast Rolando staan ook Charles Webster, Leroy Styles, Prunk Le Funk en natuurlijk Benny zelf op het programma.

Diezelfde avond, maar dan in Amsterdam, staan twee andere Detroit-helden op het programma. Houseplay in de Panama vliegt Kenny Larkin en Stacey Pullen in, voor een masterclass over housemuziek - American style.

Ook de Miles Davis van de techno, Derrick May, is dit weekend in Nederland. Hij draait zaterdag in de Powerzone tijdens de eerste editie in negentien jaar van the Beatclub in Amsterdam. Voor zover wij weten is dit de allereerste keer dat Derrick een echte classics-set draait in Nederland. Naast May staan ook Mr C, Per, Lucien Foort, Marnix en Tom de Neef achter de draaitafels.

Een moeilijke keuze dus wie van de helden je gaat zien dit weekend. Om de keuze iets makkelijker te maken, hebben wij even wat setjes opgezocht - met dank aan VPRO's 3voor12 - van deze heren. Luister ze maar even en laat ons weten waar jij heen gaat.

Luister naar Derrick May

Luister naar Rolando

Luister naar Kenny Larkin

Luister naar Stacey Pullen

Bacardi B-Live

Panama

Beatclub

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws