Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 6 maart 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

AutechreWat: Autechre +  afterparty

Waar: Melkweg, Amsterdam

Datum: donderdag 6 maart

Line-up: Autechre (live), Chris Clark (live), SND (live), 030303 dj’s, Rob Hall

Entreeprijs: 16 vvk (autechre), 9 vvk(after)

Website: www.melkweg.nl

Bijzonderheden: Autechre staat bekend als topact in de intelligent dance music. Snugger zijn de verknipte en op bijzondere manieren bewerkte beats en geluiden die hun steeds abstracter wordende platen vullen zeker. Dansbaar is bovendien een rekbaar begrip; de één verliest zich het liefst in een stampende four-to-the-floorbeat, de ander kan het niet gek genoeg worden. Na Autechre een afterparty met o.a. Chris Clark live! Dikke avond voor een donderdag!

Love2party review Chris Clark

Heineken Refreshing SoundsWat: Heineken Refreshing Sounds

Waar: Ekko, Utrecht

Datum: donderdag 6 maart

Line-up: Mocky live, Jazzanova, Domu, Stevendepeven, Beesmunt and more

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.ekko.nl

Bijzonderheden: Donderdag vindt de derde editie van Heineken Refreshing Sounds Sessions plaats: Een uniek concept waar verschillende vernieuwende artiesten samen komen en een tribute geven aan een muzikale stad, stroming of platenlabel. Op de derde editie staat Berlijn centraal, zo ongeveer het epicentrum van elektronische muziek. Tijdens Berlin Breakdown treedt de band Mocky op en wordt deze live geremixed door Jazzanova, Stevendepeven (Rednose Distrikt) en Domu. Waarna Jazzanova, Beesmunt Soundsystem en Sjammie the Money de rest van de avond en nacht vullen met hun hardste electro- en partyplaten. Dikke shit als je ons vraagt!

Bumpin ChicagoWat: Bumpin’ Chicago

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: vrijdag 7 maart

Line-up: DJ Mes (San Fransisco), Superdeluxx, Swan & Andrea Cichecki

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.partyficial-intelligence.eu

Bijzonderheden: Het is er weer tijd voor! Een avondje lekker bumpen en shuffelen in de Catwalk op de hedendaagse Chicago sound. Collega Swan haalt elke twee maanden een grote naam uit deze scène naar Rotterdam en deze keer is dat DJ Mes uit San Fransisco. Onder zijn hoede valt het label Guesthouse Music uit dezelfde stad, naast zijn labels Guesthouse Digital en Guess Who. Eenenveertig releases op deze labels worden internationaal gerespecteerd door grote mannen als Joey Youngman en Bryan Jones, en zijn ook niet meer weg te denken uit een random platentas van menig housedj. Een fijn avondj vrouwvriendelijke house!

Bacardi B-LiveWat: Bacardi B-Live – Benny’s edition

Waar: Off_Corso, Rotterdam

Datum: vrijdag 7 maart

Line-up: Rolando, Charles Websters, Benny Rodrigues, Leroy Styles, Prunk Le Funk

Entreeprijs: 15 vvk, 20 door

Website: www.bacardiblive.nl

Bijzonderheden: Vrijdag is Off_Corso van Benny Rodrigues. De Rotterdammer legt deze nacht alle aanwezigen zijn creatieve wil op met een line-up waar je je vingers bij aflikt. Maar niet alleen muzikaal krijg je het om de oren. Naast een back2back-set met Leroy Styles lanceert Benny samen Warren Fellow en zangeres en muze Floor de nieuwe track Rino en Pino. Prunk Le Funk, Rolando en Version (Charles Webster en Atjazz ft Emilie Chick) zorgen ervoor dat de oren niks tekort komen.

Houseplay!Wat: Houseplay

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 7 maart

Line-up: Kenny Larkin, Stacey Pullen, Schaamteloos dj’s, Marcella, Franklin Reeves

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.panama.nl

Bijzonderheden: Detroit to the bone morgenavond in de Panama, want ze hebben niet één maar twee grootheden uit de Detroit techno scène gestrikt voor een optreden in Amsterdam. Kenny Larkin en Stacey Pullen worden ingevlogen vooreen masterclass over Housemuziek, american style. Links en rechts lezen we op internet dat beide heren nog wat goed te maken hebben na een vorig optreden dus wij denken dat jullie de borsten vast nat kunnen maken want dit kan wel eens een heel mooi avondje gaan worden!

Time WarpWat: Time Warp pre-party

Waar: Off_Corso, Rotterdam (After in de Catwalk van 06.00 – 12.00)

Datum: zaterdag 8 maart

Line-up: Karotte, Loco Dice, Sandeep, James Nidecker, Chip & Dale, Joe Manish, Frenk Wiersma

Entreeprijs: 15 euro vvk, 20 euro door

Website: www.time-warp.de

Bijzonderheden: Voorafgaand aan het festival worden er in verschillende steden in Europa pre-parties georganiseerd. De Time Warp clubnight inj Nederland vindt zaterdag plaats in de Off_Corso en op het menu staan drie uur sets van Loco Dice en Karotte in de grote zaal. De lounge is het domein van Chip & Dale, James Nidecker, Sandeep en Joe Manish. Tevens wordt het Time Warp decor ingevlogen en kan je je kaarten voor het echte festival met korting kopen. Daarnaast wordt er ook nog een after in de catwalk georganiseerd tot twaalf uur de volgende dag met beide heren achter de draaitafels.

Love2party preview

ZoeXeniaWat: Metrobass

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 8 maart

Line-up: ZoëXenia, Sophie Oliver, Monica Electronica, Joachim, Fabienne Soigni en Cisco de la Hoya.

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.organisedmusic.com

Bijzonderheden: ZoëXenia gaat al redelijk wat jaartjes mee in de Nederlandse dancescène. Ze draait, zingt en produceert en opeens kwam haar grote doorbraak toen haar EP, die ze samen met Estroe maakte, werd uitgeroepen tot Mixmag’s tune van de maand oktober vorig jaar. Zaterdag draait ze tijdens Metrobass in de Rotterdamse Catwalk. Een goed moment om haar een paar vragen te stellen.

Love2party Interview  

The BeatclubWat: The Beatclub

Waar: Powerzone, Amsterdam

Datum: zaterdag 8 maart

Line-up: Derrick May, Mr C, Per, Paul Jay, Lucien Foort, Marnix, Tom de Neef, Marcello

Entreeprijs: 22.50 vvk, 27.50 door

Website: http://www.thebeatclub.info/

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag 8 maart keert The BeatClub dus na 19 jaar terug naar Amsterdam. Om het oude BeatClub gevoel weer te laten herleven wordt The Powerzone omgetoverd tot een ouderwetse BeatClub warehouse. Naast een dikke muzikale programmering worden de spectaculaire vloeistofprojecties weer uit de kast gehaald en vertoond op maarliefst vijf megaschermen. Ook zullen er weer de nodige BeatClub acts aanwezig zijn om het gevoel nog meer te versterken. De karakteristieke BeatClub fluitjes toppen het geheel af. RAVE RAVE RAVE!

RekorderWat: Rekorder!

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 8 maart

Line-up: Petter (SWE), Ille Bitch & De man zonder Schaduw, Ranz und Tanz, Wouter de Moor, Sandrien

Entreeprijs: 9.99 vvk, 14.99 door

Website: www.rekorder.nl

Bijzonderheden: Rekord3r komt weer uit zijn winterslaap! Na de laatste knallende editie in November vorig jaar is het vanaf maart eindelijk weer terug. Het feest keert terug naar Amsterdam, Rotterdam maar 8 maart eerst naar Utrecht met onder andere één van dé Border Community helden: Petter! Hij bewees laatst op dik nog dat hij uit het juiste techno hout gesneden is! Alle bezoekers worden opgeroepen om in hun meest gestoorde, gepimpte, gefreakede outfit te komen.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier =>Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws