Love2party releaseoverzicht week 7 en 8

Partyscene Redactie | 22 februari 2008
headlines

Verwachte releases om in de gaten te houden

De tweede helft van februari is qua verwachte releases niet echt opzienbarend, maar toch kwamen we nog een aantal interessante nieuwtjes tegen. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Michael Jackson, Jennifer Cardini, Benga, Portishead en Anders Ilar.

 

Jubileumeditie 'Thriller'Allereerst tijd voor wat jeugdsentiment. Mocht je hem nog niet in je bezit hebben (wat haast onmogelijk is aangezien het hier het op één na best verkopende album ooit betreft), dan kun je hem nu alsnog aanschaffen: De speciale jubileumeditie van Michael Jackson’s ‘Thriller’.

Naast de tien originele tracks, zijn er ter ere van de 25ste verjaardag van de release vijf remixen en één bonustrack aan het album toegevoegd. Hoewel Wacko Jacko inmiddels van twijfelachtig allooi is, heeft het album toch een hele generatie muzikanten gevormd en blijven veel van de tracks klassiekers (inmiddels uit op Sony BMG).

 

Even leek de geloofwaardigheid van Radiohead als sneeuw voor de zon te verdwijnen, toen geruchten over een ‘Greatest Hits’-album boven kwamen drijven. Eerst gratis muziek weggeven en nu ineens cashen met oud werk? De compilatie is inderdaad in de maak, maar is helaas het initiatief van Radioheads’ voormalige label EMI, dat haar voormalige contractanten blijkbaar maar niet met rust kan laten. Ze hebben het zelfs zo gepland dat het album uitkomt rond de start van de nieuwe tour van de band in april. Geen aanrader dus voor de Radiohead-fan, maar in dat geval heb je de betreffende tracks toch allang in huis…

Jennifer Cardini in de mix.Wacko Jacko is niet de enige die op herhaling gaat. Mede-oprichter van het label Kompakt, Wolfgang Voigt, zal de vier albums die hij eind jaren negentig onder zijn alias Gas heeft gemaakt, opnieuw uitbrengen. ‘Gas’, ‘Zauberberg’, ‘Königsfors’ and ‘Pop’ zijn albums die aan de wieg hebben gestaan van de Duitse minimalsound. Op zich wel toepasselijk dat één van de architecten van de sound nu zo’n beetje het licht uit doet in minimalland met deze re-release (release 4xCD of 2x12”, binnenkort op Kompakt).

Er zit ook niéuw werk uit de Kompaktstal in de planning. De Française Jennifer Cardini komt met een nieuwe mix-cd getiteld ‘Feeling Strange’. Al jaren zweeft ze sierlijk tussen house, minimal en electro door en weet ze deze stromingen moeiteloos met elkaar in evenwicht te brengen. In deze mix komt o.a. werk van Mike Dunn, Maurizio, Lawrence, Alex Smoke, Onur Özer en Apparat voorbij (release 31 maart op Kompakt).

Iets minder sierlijk maar wel lekker heftig, is de mix-cd ‘Boogybites vol. 4’ die is samengesteld Ellen Allien. Tussen gevestigde namen als Ricardo Villalobos, Sascha Eindelijk een releasedatum voor het langverwachte album van Benga.Funke en Gaiser troffen we ineens ook de track ‘Nitzi’ van onze eigen Melon aan! Dat vele touren van de Amsterdammer de laatste tijd begint dus zijn vruchten af te werpen (release 31 maart op Bpitch).

Er is eindelijk een releasedatum bekend voor het langverwachte nieuwe album van dubstep-opperhoofd Benga. Dubstepfans die niet meer konden wachten hebben volgens de berichten zelfs 30 Engelse ponden (!!) neergeteld voor de onofficiële promo’s van ‘Diary of an Afro Warrior’. Voor normale mensen: 3 maart komt het album uit op Tempa.

Portishead is terug van weggeweest met hun nieuwe studioalbum ‘Third’. Hoewel we geen enorme stijlbreuk verwachten bij deze band uit Bristol met hun kenmerkende geluid, heeft de muziekwereld natuurlijk niet stilgestaan sinds 1998; het jaar dat we voor het laatst echt iets van ze vernomen hebben. Geen idee wat het uiteindelijk zal worden, maar in april weten we meer over het album en de bijbehorende tour. Ze staan op 7 april in de HMH in Amsterdam. (release 28 april op Island Records).

Zweedse romantiek van Anders Ilar.De Zweedse techno- en deephouseproducer Anders Ilar heeft weer een hele stapel nieuwe tracks voor ons in petto op zijn vijfde album ‘Sworn’. De 12” brengt acht warme sfeervolle nummers en aan de cd zijn drie eerder uitgebrachte tracks toegevoegd. (release in april op Level Records).

Vind je het bovenstaande allemaal best aardig klinken, maar heb je eigenlijk veel meer trek in wat onvervalste dikke funk en soul, dan is ‘Strange Breaks And Mr Thing - Soundtrack Breaks For Modern Living’ misschien net wat je zoekt. DJ/producer Mr Thing heeft flink wat platenbakken doorgespit op zoek naar de herkomst van bekende samples en breaks uit hiphop en house. Het resultaat is een lekkere luierplaat met veel onbekende originelen en hier en daar een feestje der herkenning (inmiddels uit op BBE).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws