Selected Ambient Works opnieuw uitgebracht

Partyscene Redactie | 14 februari 2008
headlines

Beste ambient-album ooit?

Toen de Nederlandse platenmaatschappij Astral Music twee jaar geleden aankondigde de complete catalogus van het legendarische Belgische label R&S Records opnieuw in ons land uit te brengen, hoopten we al op een re-release van Selected Ambient Works van Aphex Twin. Op 10 april is het zover.

Voor veel fans zijn beste album ooit, produceerde Richard James alias Aphex Twin tussen '85 en '92. De cd wordt opnieuw uitgebracht.Voor veel fans zijn beste album ooit, produceerde Richard James alias Aphex Twin tussen ’85 en ‘92. Saillant detail: de in 1971 geboren maker was veertien toen hij de eerste geluiden van dit album uit zijn apparatuur toverde. Aangezien het album (in de meeste gevallen) al meer dan vijftien jaar oud is, zal menig fan die het schijfje grijs moet hebben gedraaid wel behoefte hebben aan een exemplaar zonder krassen.

Maar wat maakt Selected Ambient Works 85-92 eigenlijk zo speciaal? Love2Party-collega Menno omschreef het als volgt: Het is een 75 minuten durende glorieuze trip door innemende melodieën en diep doorrommelende baslijnen. Gracieus, ongepolijst, statig - er zijn niet genoeg woorden aan te slepen om de sfeer van dit album te vatten.

L2P-interview Aphex Twin

Afgestoft: Selected Ambient Works ’85 - ’92

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws