To Skwee or not to Skwee

Partyscene Redactie | 11 februari 2008
headlines

“U know that it’s skwee, when u feel that it’s skwee”

Hosanna, we hebben er weer een hokje bij binnen de elektronische muziek. De nieuwe stroming heet ‘Skwee’ en begint vanuit Scandinavië langzaam maar zeker voet aan de grond te krijgen op dansvloeren in de rest van Europa.

 

'Museum Of Future Sound'‘Skwee’ dus, wat moeten we ons daar nou weer bij voorstellen? Het vindt zijn oorsprong in Zweden en Finland, wordt zwaar gepromoot door een zekere Frans Carlqvist (a.k.a. Pavan) op zijn label Flogsta Danshall en heeft inmiddels de interesse weten te wekken van het bekende Britse label Warp. Andere labels die zich met Skwee bezighouden zijn Temporarily Moron en Harmoenia.

Om het maar even bij de beschrijving van Warp te houden: we hebben hier te maken met een combinatie van electro en r&b. "Simpele lo-fi synths worden gecombineerd met funky baslijnen die gebaseerd zijn op hip hop/ r&b. De meeste tracks zijn instrumentaal en benaderen elektronische funk op een speelse manier, met een rond, soms zelfs rubber-achtig fresh geluid”.

Genoeg gelezen dachten wij zo, nu maar eens luisteren.

Dat kan hier met samples van het eerste (introducerende) compilatie-album ‘Museum Of Future Sound’ van Flogsta Danshall (uit 2007) en op de MySpace van Harmoenica.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws