Love2party releaseoverzicht week 5 en 6

Partyscene Redactie | 8 februari 2008
headlines

Nieuwe releases voor februari en maart

De platenmaatschappijen laten zich vooralsnog niet afschrikken door de berichten over gratis muziek op Last.FM en Qtrax en brengen ook in de komende weken weer heel wat lekkere cd's uit. In deze editie van Love2party’s releaseoverzicht werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. The Orb, Justus Köhncke, X-Press 2 en Poker Flat.

 

Alex Paterson heeft drie jaar stof van z’n apparatuur afgeblazen en z’n oude vertrouwde maatje Youth opgetrommeld voor een nieuw album van The Orb. Na de uitstapjes met Thomas Fehlmann op Kompakt in de afgelopen jaren, lijkt Paterson met ‘The Dream’ nu toch het liefst terug te willen keren naar het originele Orb-geluid (release 25 februari op Liquid Sound).

Of dat Paterson is gelukt kun je zelf beoordelen in de clip van de nieuwe track ‘Vuja De’

 

Door zijn vele jaren ervaring als producer weet Justus Köhncke met zijn vierde album ‘Safe & Sound’ een prima balans te vinden tussen house, wave, disco en minimal. Zelden vind je zo’n uitgebreide variatie aan soorten tracks op één en hetzelfde album. Justus Köhncke- 'Safe & Sound'Van lichtvoetig en diep via swingend, naar dik en vadsig; Köhncke lijkt het met gemak uit zijn mouw te schudden (inmiddels uit op Kompakt).

Minimale techno maken in de achtertuin van rapper Nelly in St. Louis zet weinig zoden aan de dijk. Tot deze conclusie moet ook de Amerikaanse techno-producer Butane gekomen zijn, want hij is eind 2006 verhuisd naar Berlijn. Dit Duitse walhalla van de techno werkte blijkbaar flink op zijn inspiratie en leidde tot zijn debuutalbum ‘Becoming’ met zeven nieuwe tracks (release op 17 maart, 2x12” of digitaal op Alphahouse).

De Londense houseveteranen van X-Press 2 verzorgen de nieuwe editie van NRK’s ‘Coast2Coast’. Op de dubbele mix-cd trekt, zoals we gewend zijn van deze serie, weer een heel scala aan bekende producers voorbij die hun sporen in de dance inmiddels verdiend hebben. Met tracks van o.a. Los Hermanos, Carl Craig, Mr Fingers, Alton Miller, Dennis Ferrer, Oxia en onze eigen Michel de Hey wordt een mooie middenweg gezocht tussen house en techno. (release 25 februari op NRK).

X-Press 2- 'Coast2Coast'

Tijd voor vijf  kaarsjes op een taart: GU Music, het sublabel van Global Underground is jarig. Om dat te vieren komt het gevarieerde compilatie-album ‘5 Years Of GU’ uit met house, progressive en breaks. De dubbele mix-cd is onderverdeeld in ‘big room tunes’ en ‘front room tunes’ en bevat werk van Pako & Frederik, Adam Freeland, Sascha en UNKLE. James Lavelle en Richard File van UNKLE hebben overigens onlangs aangekondigd dat ze ieder hun eigen weg gaan, dus geniet nog maar even van de sferische klanken van dit duo, nu het nog kan. (release 3 maart op GU Music).

De afgelopen tijd was een beetje stil rond het Duitse label Poker Flat. Nu de minimalhype -het genre waarin Poker Flat altijd een belangrijke rol heeft gespeeld- inmiddels is overgewaaid, leek het even onduidelijk welke richting het label op zou gaan. Maar net als zijn andere labels (zoals Dessous) neemt Steve Bug ook Poker Flat nu gewoon mee ‘Dead Man’s Hand- Poker Flat Recordings vol. 6’de deephouse in. ‘Dead Man’s Hand- Poker Flat Recordings vol. 6’ bestaat uit een door Bug samengestelde verzamel-cd met eerder gereleased én nieuw werk van o.a. Dan Berkson & James What, Aril Brikha en Martin Landsky. Cd twee is een mix door één van de Märtini Brös (Clé) met tracks van nog veel meer bekende labelcoryfeeën. Naast de cd, komen de nieuwe releases ook uit op 12” (releases 3 maart op Poker Flat).

Ben je tenslotte nog op zoek naar wat technoklassiekers, dan bieden Richie Hawtin en Basic Channel uitkomst. Alle Basic Channel-tracks zijn vanaf nu digitaal te verkrijgen op Beatport. Wil je het nog meer oldskool, dan moet je even naar de Minus Shop gaan, waar Richie grote schoonmaak houdt en veel van de oude Plus 8-klassiekers (op vinyl en cd) in de verkoop gooit.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws