Cursus geluid verzamelen met Theo Parrish

Partyscene Redactie | 24 januari 2008
headlines

Kom mee naar buiten allemaal…

Zeg luie producers van Nederland, kom eens even uit die comfortabele fauteuil. Meesterwerkjes komen namelijk meestal niet voort uit de presets van al die software! De echte perfectionist gaat naar buiten: geluiden uit zijn omgeving verzamelen. Bekijk hier een filmpje van Theo Parrish, op pad in Detroit.

Parrish met microfoon in een sportschool.Theo Parrish gaat niet over één nacht ijs. De geluiden voor zijn meesterwerkjes (zoals zijn alom geprezen album ‘Sound Sculptures’) komen immers niet zomaar uit de laptop rollen. Hij gaat, uitgerust met richtmicrofoon, Detroit in om zo de vibe van de stad te vangen en neemt op in sportscholen, in tunnels en op uitgestrekte leegstaande industrieterreinen.

Wat dit alles met Adidas te maken heeft, is ons niet helemaal duidelijk, maar deze sportgigant voelde zich in ieder geval geroepen om Parrish eens te volgen op zo’n strooptocht naar sounds en maakte er een stoer filmpje van.

Toegegeven: het is wel erg gelikt, compleet met ‘oud mannetje op de straathoek dat mijmert over de Motown-revue van vroeger’ en ‘down-to-earth zangeresje dat even de sterren van de hemel zingt onder een brug’. Maar we willen natuurlijk graag geloven dat Parrish echt zo te werk gaat.

Goed voorbeeld doet volgen, dus we verwachten Benny R. Nuno dos S., Joris V., Estroe en vele andere Nederlandse producers binnenkort, met complete uitrusting, de straten van ons land te zien afschuimen op zoek naar dat ene mooie geluidje.

MySpace Theo Parrish

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws