Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 17 januari 2008
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

DisplayWat: Display

Waar: BG, Amsterdam

Datum: vrijdag 18 januari

Line-up: Claud von Stroke, Justin Martin, Benny Rodrigues, Jason & The Argonauts, Unders

Entreeprijs: 16 vvk, 20 door

Website: www.4n-gme.nl

Bijzonderheden: BG in Amsterdam is het podium voor een nieuw feest in house- en technoland. Vriijdag ziet Display het levenslicht, een concept dat zich vooral onderscheidt door zijn muzikale invulling. De voornaamste gedachtegang achter Display is om een vooruitstrevende programmering neer te zetten waarin nieuwe internationale helden de hoofdrol spelen. Deze eerste keer wordt uitgepakt met Claude Vonstroke en Justin Martin, de heren van het befaamde Amerikaanse Dirty Bird label.

Mood ElevatorWat: Mood Elevator

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 18 januari

Line-up: Jackmate, Pitto, Darko Esser, Brent Rozendaal

Entreeprijs: 10 vvk, 12 door

Website: www.moodelevator.nl

Bijzonderheden: Mood Elevator bestaat drie jaar. Om dat te vieren doen de heren Pitto, Darko en Brent een een minitour waarbij alle woonplaatsen van de drie leden zullen worden aangedaan. 3 speciale avonden, in drie verschillende clubs. De kick-off is in de 11 en daar wordt het Philpot label van de Stuttgartse Jackmate in het zonnetje gezet. Jackmate zelf is natuurlijk aanwezig maar dj Koze, die ook op de flyer staat, kan niet komen vanwege persoonlijke omstandigheden. Hoe dan ook lijkt ons dit een prima fuif.

ComplexedWat: Complexed

Waar: Hifi, Leiden

Datum: vrijdag 18 januari

Line-up: Jerome, Invite, Sander May & Tom Noah, Koen Lebens & Fokke Versloot

Entreeprijs: 5 euro

Website: www.complexed.nl

Bijzonderheden: Ook in Leiden gebeuren er tegenwoodig wel leuke dingen. Avonden als ‘This is Sick’ en ‘Complexed’ hebben de normaal gesproken vrij saaie studentenstad een flinke impuls gegeven. Aanstaande vrijdag de eerste editie van dit jaar van Complexed met als headliner Outland labelbaas Jerome. Op zijn label verschijnt binnenkort een plaat van Fokko & Koen, welke deze avond voor het eerst een echte live set zullen doen. En met een entrée van 5 euro kan je natuurlijk helemaal nergens over klagen.

Planet RoseWat: Planet Rose

Waar: Doornroosje, Nijmegen

Datum: zaterdag 19 januari

Line-up: Jerome Sydenham, Nuno Dos Santos, Brent Rozendaal, Bart Thissen, Jayton, Luuk Kielen, Menno, Minotaur, Monokreck, Neru, Van Gils

Entreeprijs: 12 vvk, 14 door

Website: www.doornroosje.nl

Bijzonderheden: Het is weer een nieuw jaar en dat betekend dat de De oudste club avond van Nederland haar verjaardag viert. En dat doen ze in 2008 ook maar liefst drie zaterdagavonden lang! Op de tweede avond van het drieluik komt Jerome Sydenham langs. De man die geliefd is bij producers wereldwijd heeft de gave om precies te laten horen wat elektronische dansmuziek nu zo spannend maakt. Wederom een zeer spannende avond dus in Doornroosje.

LektrikWat: Lektrik Invites

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 19 januari

Line-up: Cabanne, Daze Maxim (live), Rotek, Side Issue, AneXX

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.lektrik.nl

Bijzonderheden: De mensen van Lektrik zijn in Breda en omstreken al ruim twee jaar een begrip. Hun minimal techno feesten in de Boulevard doen het daar steevast goed. Nu slaan ze hun vleugels uit en komen richting Rotterdam voor een avondje Catwalk. Met de buitenlandse gasten Cabanne en Daze Maxim zit de line-up wel snor en daar de Catwalk de afgelopen weken erg gezellig was, zal ook dat wel helemaal goed komen.

Bla BlaWat: Bla Bla

Waar: Studio 80, Amsterdam

Datum: zaterdag 19 januari

Line-up: Mathias Kaden, Jicheal Mackson live, Daniel Sanchez, Robert Powlson, Motio, Makam live e.a.

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.studio80.nl

Bijzonderheden: Zo op het eerste oog een Amsterdams incrowd feestje maar als je iets verder kijkt zie je opeens Mathias Kaden op de flyer staan. Beter bekend van zijn releases samen met Mark Hemmann op Freude am tanzen en zijn solo releases op Vakant. Deze alleraardigste held uit Jena heeft na zijn eertse optreden hier in Nederland op Rotzooii bewezen dat hij de spot rockt. Met zijn samba minimal maakt hij er altijd een feestje van en weet hij altijd hoe hij op het publiek moet inspelen en nog

belangrijker hoe hij het publiek los moet krijgen.

RauwWat: Rauw

Waar: Effenaar, Eindhoven

Datum: zaterdag 19 januari

Line-up: Larry Tee, Franz & Shape, Eric de Man, Joost van Bellen

Entreeprijs: 12 euro

Website: www.meubelstukken.nl

Bijzonderheden: Rauw is sinds kort niet meer een vaste avond in de 11 maar verplaatst zich naar andere clubs. Een ervan is de Effenaar in Eindhoven. Headliner is de New Yorkse Larry Tee, die al vaker te gast geweest bij Rauw, vanavond dus zijn debuut in de Effenaar! Italië wordt vanavond vertegenwoordigd door Franz & Shape die hun ultradikke rave sound live ten gehore zullen brengen.

ShopAHolicWat: Shop–A-Holic

Waar: Winkel van Sinkel, Utrecht

Datum: zaterdag 19 januari

Line-up: Ille Bitch & de Man zonder Schaduw, Terry Toner, Wesdex

Entreeprijs: 8 vvk, 10 door

Website: www.nachtwinkel.nl

Bijzonderheden: Sinds het vertrek van FCA Music uit de Winkel van Sinkel gaat het niet altijd even goed met de daar georganiseerde avonden. Misschien komt dat door het ontbreken van een echte lijn in de programering. Maar aanstaande zaterdag staat er toch wel een fijne line-up op het programma met veel minimal en techno. En als de Ille Bitch & de Man zonder Schaduw komen draaien dan is het natuurlijk altijd feest!

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws