Planet KL haalt Benga naar Utrecht

Partyscene Redactie | 17 januari 2008
headlines

Dub Infusions: zware baslijnen in je onderbuik

Voor dubstep was 2007 een prima jaar, waarin het genre eindelijk bij een groter publiek aansloeg en de releases van o.a. Burial en Pinch enthousiast ontvangen werden. Dit jaar staat er weer veel moois op de agenda, zoals een nieuw album van dubstep-grootmeester Benga. Planet KL haalt hem daarom op 25 januari alvast naar Utrecht.

 

Dubstep AwardsDe dubstepscene zag het aantal fans en feesten flink toenemen en er waren zelfs de eerste cross over-avonden (onder meer in Club 11 en Patronaat), waar dubstep werd gekoppeld aan minimal-techno en drum 'n bass. Het nieuwe jaar wordt op donderdag 17 januari officieel afgetrapt met de ‘Dubstep Awards’ in Londen, waarbij de prijsuitreiking ongetwijfeld ondergeschikt zal zijn aan de vette line-up met Kode 9, N-Type en Benga.

Voor de komende maanden zijn er alweer veel dikke releases aangekondigd. Naast het nieuwe album ‘Diary Of An Afro Warrior’ van Benga dat uit zal komen op 3 maart, gaat Applebim een nieuwe mix voor de Tempa ‘Dubstep All-Stars’-serie maken. Bij het label Hotflush zit er een album van labelbaas Scuba in de pijpleiding (‘A Mutual Antipathy’, komt uit in maart) en ook Nederlandse dubstep-producers beginnen zich steeds meer te profileren. Zo brengt 2562 uit Den Haag binnenkort een EP uit op het label Tectonic van Pinch.

Dub Infusions op 25 januari in Tivoli De HellingBaal je nu stevig dat je niet bij de Dubstep Awards aanwezig kunt zijn, dan is er goed nieuws. De Utrechtse organisatie Planet KL zit dicht bij het vuur en heeft voor 25 januari een dikke line-up in elkaar gezet in Tivoli De Helling. Naast Benga, met zijn fijne mix van electro, two-step en reggae, komt (de eveneens uit London afkomstige) Cotti voor het eerst zijn skills in reggae, dub, grime en dancehall showen in Nederland.

Daarnaast is er ruimte voor Nederlands talent: Osiris was in 2005 één van de eerste Nederlanders die de overstap naar dubstep maakte (richtte ook de portal dubstep.nl op). Met een flink aantal dubplates en een zeer snelle stijl van mixen zal hij die avond De Helling klaarstomen voor de grote jongens. De visuals zijn in handen van VJ Lennart.

Dub Infusions presents a Dubstep Special/ 25-01-2008/ Benga, Cotti, Osiris, VJ Lennart/ Tivoli De Helling, Utrecht/ 23:00-laat/ VVK (via www.ticketservice.nl) en deur €9,-.

MySpaces van Benga, Cotti en Osiris.  

Tivoli

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws