Love2party releaseoverzicht week 1 en 2

Partyscene Redactie | 11 januari 2008
headlines

Verwachte cd’s om in de gaten te houden

De platenlabels worden langzaam wakker na de slome feestdagen en de stroom verzamel- en studioalbums komt alweer lekker op gang. In deze nieuwe editie van Love2party’s releaseoverzicht werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Carl Craig, Robert Owens en vooral erg veel Get Physical.

 

‘Real Grooves Navigation 02’  van John Tejada.Laten we dan maar gelijk beginnen met het ‘hete nieuwtje’ van de afgelopen week. !K7 brengt op 25 februari de ‘Session’-verzamelaar van Carl Craig uit met daarop zijn favoriete eigen werk, waaronder een aantal nog niet eerder uitgebrachte remixen en tracks. Een prima overzicht voor mensen die Craig nog niet zo lang kennen, maar de fans hebben de meeste releases waarschijnlijk al wel in de kast staan. Daar komt bij dat het een mixalbum is, waardoor de nieuwe tracks minder bruikbaar zijn voor dj’s. Ondanks deze bedenkingen is het natuurlijk wel een dikke release.

Ook John Tejada gooit er een gemixt compilatie-album uit in 2008. Voor de Japanse nachtclub Real Grooves zocht deze voortrekker van de Amerikaanse house en minimal eens even goed in de catalogus van zijn eigen label Palette. We vinden op ‘Real Grooves Navigation 02’ dan ook veel overbekende tracks terug. Niet helemaal nieuw dus, maar wel lekker (release 19 januari op Timothy Really).

Hoewel we op deze site de laatste tijd vooral aandacht hebben besteed aan de succesvolle release van Nuno dos Santos & TJ Kong’s ‘Merging’ met de vocals van Robert Owens, is de laatste ook met flink wat andere producers de studio ingedoken, zoals Wahoo, Charles Webster, Ian Pooley en Jimpster. Het resultaat is terug te horen op het ongetwijfeld soulvolle album van Owens, ‘Night Time Stories’ (release op Compost, 25 februari).

'The Dash' van James Ruskin.We hadden de swingende akoestische versie van Derrick May’s ‘Strings Of Life’ al in de platentas zitten, maar producer Christian Pommer bleek nog veel meer aangename jazzy covers op de plank te hebben liggen.‘Drum Lesson vol. 1’ staat vol alternatieve uitvoeringen van ondermeer ‘Rej’, ‘Can You Feel It?’ en ‘Higher State Of Consciousness’. ‘Drum Lesson vol.2’ schijnt ook al onderweg te zijn. Een vrolijke remedie tegen donkere lange winteravonden (release 28 januari op Sonar Kollektiv).

Meer dan zes jaar na de dubbelaar ‘Into Submission’ mogen we eindelijk weer eens een nieuw album van tooltechno-specialist James Ruskin tegemoet zien. Op ‘The Dash’ komen we natuurlijk opnieuw de karakteristieke dansbare shuffletjes en donkere minimale technoloops van Ruskin tegen, maar hij lijkt toch ook een nieuwe weg in te slaan met wat rustige elektronica en tracks die meer op ‘home listening’ gericht zijn (release in februari op Tresor).

Get Physical is helemaal klaar voor het nieuwe jaar en komt nu al met drie nieuwe releases. Zo werd deze week de zesde editie in de ‘Body Language’-serie aangekondigd, deze keer bij elkaar gesprokkeld door de Junior Boys. Op de mix-cd staat onder meer werk van Supermayer, Chelonis R. Jones, Radio Slave en Matthew Dear (release ‘binnenkort’).

'Movement'-dvd van Booka Shade.

Daarnaast brengen Raz Ohara & The Odd Orchestra een album uit dat simpelweg ook de titel ‘Raz Ohara & The Odd Orchestra’ draagt. We verwachten een interessante combi van zwaar relaxte electronica en house die hier en daar wat kitscherig en ‘over the top’ kan zijn (release 18 januari op Get Physical). Vervolgens is er ook nog de DVD van Booka Shade met een registratie van hun recente ‘Movements’-tour (release 8 februari op Get Physical).

En een releaseoverzicht is natuurlijk geen releaseoverzicht zonder alweer een nieuwtje van Fabric. Volgens de laatste berichten is techno-veteraan Robert Hood gestrikt voor de editie van maart. We hopen hierover op korte termijn meer details te kunnen brengen.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws