Preview dance-programmering Noorderslag

Partyscene Redactie | 8 januari 2008
headlines

Groningen bereidt zich voor op electro-invasie

Op 10, 11 en 12 januari staat Groningen weer in het teken van Noorderslag en Eurosonic. Het belangrijkste festival van het Noorden is al sinds half december uitverkocht en biedt zoals gebruikelijk een line-up vol nieuwe en onbekende artiesten. Wij nemen de dance-programmering onder de loep.

 

The Partysquad op Noorderslag. Tja....Bij de eerste blik op de line-up, sloeg ons de schrik toch wel even om het hart: op dance-gebied is het vooral vuige electrohouse wat de klok slaat in Groningen. Yelle (van de clip die het Tektonic-dansen introduceerde bij het grote publiek), Calvin Harris en Does It Offend You, Yeah? staan met hun kitscherige sound nou niet bepaald bekend om fijnzinnigheid.

Ook Para One, Surkin en Orgasmic houden van schuren en scheuren en laatstgenoemden doen daarbij niet eens de moeite om zelf iets te verzinnen: zij halen platgedraaide oude dancehits door de mangel. Als echte azijnpissers benoemen we het boeken van The Partysquad nu al als absoluut dieptepunt van deze editie en we missen in de line-up toch echt de experimentele klanken van het uit Groningen afkomstige drum ’n bass trio Noisia.

Is het dan allemaal kommer en kwel daar in het Hoge Noorden? Gelukkig niet! Op het programma staan ook de relaxte flow van Pete Philly & Perquisite, de breakbeats van C-Joris Voorn en Edwin Oosterwal treden op als Rejected.mon & Kypsi en de hybride hiphop van Tom Trago.De zoete melancholische melodieën van Hooverphonic hebben veel weg van de mooie Portishead-sound en de funky hiphop en soul van zowel Elektron als The Heavy zullen zeker voor een warme sfeer zorgen.

Giorgos Gatzigristos brengt een portie diepe minimal ten gehore en voor de liefhebbers van het stevige danswerk komt de oude garde de zaak dichttimmeren met Rejected (Joris Voorn en Edwin Oosterwal) en Aardvarck. Headliners op het festival zijn o.a. de Infadels met een punkfunk dj-set, de Amsterdamse rockformatie Moke en de rapper met de zacht ‘G’, Extince, die dit jaar zijn comeback hoopt te maken.

Komt het waarschijnlijk toch allemaal nog goed in Gruning’n dit jaar!

De collega’s van 3voor12 zullen uitgebreid verslag doen van Noorderslag en Eurosonic.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws