De beste radio-uitzendingen op oudejaarsnacht

Partyscene Redactie | 30 december 2007
headlines

Het beste van 2007 op de radio

Nu 2008 met rasse schreden dichterbij komt, staan veel radioshows natuurlijk in het teken van de beste tunes van het afgelopen jaar. Wij maakten een overzichtje van de leukste uitzendingen.

 

Knal 2008 in met de lekkerste terugblikken op 2007.Mocht je oudejaarsnacht noodgedwongen thuis moeten doorbrengen, dan hoef je je zeker niet te vervelen. Bij veel radiozenders is de programmering aangepast in verband met de jaarwisseling.

De nachtvlinders die wel gezellig de hort op gaan, kunnen de meeste uitzendingen lekker lui in hun pyjama nog eens even naluisteren op nieuwjaarsdag. Hier een overzichtje van de meest interessante uitzendingen:

 

Dave Clarke was er dit jaar al vroeg bij. Op 15 december zond hij zijn favoriete tracks uit in zijn radioprogramma White Noise. Terugluisteren kan hier. 3voor12 heeft overigens ook haar beste ‘luisterpalen’ van 2007 verzameld, zodat je de favoriete albums van de 3voor12-redactie nog een keer kunt beluisteren.

Ook Radio 1 van de BBC doet natuurlijk vrolijk aan terugkijken. Mary Ann Hobbs zond op 19 december haar dubstep-hoogtepunten van het afgelopen jaar uit. Op het nogal vreemde tijdstip van 05:00 (Nederlandse tijd) in de vroege ochtend van 31 december is overigens de Essential Mix van 2007 de ether ingegaan. Deze is terug te horen op de Essential Mix website. Na een oudejaarsavond vol ‘New Year Partymix’ stuitert de BBC verder Ga je dit jaar onverhoopt niet stappen, dan valt er online gelukkig genoeg te beluisteren.vanaf middernacht live binnen bij allerlei feesten in de Britse clubs. De fans van Gilles Peterson moeten nog even iets langer wachten: zijn ‘biggest tracks of 2007’ zend hij pas uit op 3 januari.

De resident-dj’s bVoice en Pushkarev van het Russische radiostation Deepmix sluiten 2007 af vanuit hun Cartoon Studio in Moskou. Op 31 december zenden zij tussen 15:00 en 18:00 (Nederlandse tijd) de ‘Re-opening of 2007’ uit.

Hoewel Radiohead op de valreep van 2008 nog even door het slijk werd gehaald door hun voormalige platenmaatschappij EMI  (“We did not ask for a load of cash from our old record label EMI to re-sign, that is a LIE”), hebben ze gelukkig ook nog iets te vieren. ‘In Rainbows’ is inmiddels fysiek als cd uitgebracht op XL Recordings. Ter gelegenheid daarvan kun je op 31 december om 01:00 ’s nachts (Nederlandse tijd) een webcast van de opnames van het album in de Oxford Studios bekijken op Radiohead.tv.

De redactie van Love2party wenst iedereen een hele fijne jaarwisseling toe!

Heb jij nog een luister- of kijktip? Laat het ons weten!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws