Love2party releaseoverzicht week 51 en 52

Partyscene Redactie | 28 december 2007
headlines

Nog één keer 2007!

De laatste uren van 2007 tikken weg en de meeste labels hebben de deuren een paar weken gesloten. Toch kwamen we nog wat muzieknieuwtjes tegen. Tijd voor de laatste editie van Love2party’s releaseoverzicht in 2007. Met deze keer nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Surgeon, DJ Craze, Sascha Funke en Gilles Peterson.

 

SurgeonHet Duitse label Compost bracht, naast de EP van Nuno Dos Santos en TJ Kong, onlangs ook een prima ‘van alles wat’-album van Marbert Rocel uit, getiteld ‘Speed Emotions’, waarop een aangename afwisseling tussen chill-out tracks en licht verteerbare house te vinden is.

Global Underground ging digitaal met ‘Digitized 02’. Het album met vijftien tracks van o.a. Gui Boratto, Pako & Frederik, Roland Klinkenberg en Eelke Kleijn is als iTune-mix uitgekomen op 17 december en de ongemixte versie is sinds 24 december verkrijgbaar op Beatport.

 

Door een wat vreemde marketingtechniek van het label Warp (eerst in oktober een cd uitbrengen en er vervolgens half december ruchtbaarheid aan geven?) kwamen we pas vorige week een mixalbum van Surgeon op het spoor. Deze eerste commerciële mix van de Britse techno-dj,This is For You Shits’, bevat werk van Aphex Twin, Autechre, Monolake, Vex’d en British Murder Boys (Surgeon & Regis) en is in beperkte oplage van slecht 1000 exemplaren verkrijgbaar via de Warpmart. Daarnaast zagen we dat nuloop.com ineens weer een aantal klassieke albums van Warp op voorraad heeft.

Sascha Funke

In de planning voor januari zit verder een nieuwe deluxe edition van het album waar Beck elf jaar geleden mee doorbrak: ‘Odelay’. In de luxe editie vind je twee nog niet eerder uitgebrachte tracks uit de opnameperiode van Odelay, diverse onbekende B-kanten en remixen door UNKLE en Aphex Twin (release 29 januari op het label Geffen).

Het Britse label Fabric heeft nog lang niet genoeg van de mix- en live-cd’s  en heeft voor februari alweer een bijzondere ‘Fabriclive 38’ in de steigers staan: een hiphop/ drum’n bass-editie met drievoudig DMC wereldkampioen DJ Craze. Het belooft een verrassende mix te worden met muziek van Chromeo, Coldcut, Earth, Wind & Fire, Armand van Helden en DJ Assault (release 11 februari op Fabric).

Gilles PetersonMinimal lijkt in 2008 definitief het onderspit te gaan delven, maar er zijn nog altijd producers die het genre weer wat spanning en sferische diepgang in kunnen blazen. De Duitse producer Sascha Funke is daar een goed voorbeeld van. In februari brengt hij voor het eerst in vier jaar een volledig album uit, getiteld ‘Mango’, waarop negen nieuwe tracks te vinden zijn (release 11 februari op Bpitch).

Van BBC radiohost, dj en obsessief muziekliefhebber Gilles Peterson komt in januari een driedubbel mixalbum uit in de ‘Defected In Tha House’-serie. Op de eerste cd staat een niet al te moeilijke housemix met tracks van o.a. Dennis Ferrer, Wahoo en Larry Heard. Mix-cd twee is een terugblik op het werk van diverse pioniers in de dance, zoals Cerrone en Chaka Khan en op het derde schijfje vinden we ongemixte, soms zeldzame tracks van Kenny Dope, Osunlade, Karizma, Peter Kruder, Carl Craig en Jazzanova (release 28 januari op Defected).

Aanbevolen voor jou:
Supperclub Cruise ontvangt exclusief Ibiza Sensations

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws