Behaal online een producers-certificaat

Partyscene Redactie | 20 december 2007
headlines

De masteropleiding ‘muziekproductie en –technologie’

Zou jij ook graag aan het produceren willen slaan, maar krijg je het Spaans benauwd van al die knoppen, schuiven en plug-ins in muzikale software? Of ben jij al helemaal ingewijd in alle productiegeheimen en wil je dit feit zwart op wit hebben? Dan kun je nu online een muzikaal certificaat behalen.

 

Hopelijk is dit niet jouw nieuwe Reason-klasje...Nederlandse online onderwijsinstellingen als het LOI lopen blijkbaar nogal achter de feiten aan. Ze lijken nog niet door te hebben dat de muziekwereld inmiddels een volwaardige industrie is geworden en dat je voor het produceren van elektronische muziek tegenwoordig een redelijk technisch niveau moet hebben, waar best een cursus aan gewijd mag worden.

Hoewel er op de diverse conservatoria waarschijnlijk al aardig wat onderwijsaanbod op elektronisch gebied bestaat, behoren online cursussen op dit moment nog nergens tot de mogelijkheden.

In de Verenigde Staten is de Berklee Music School inmiddels wel handig ingesprongen op de booming business rond wannabe-dj’s en producers. Zij bieden vanaf nu verschillende online programma’s aan, waarin je ‘professional’-, ‘master’- of ‘specialist’-certificaten kunt behalen op muziekgebied. Zo bieden ze bijvoorbeeld cursussen aan voor Reason, Ableton Live, Digital Performer, Logic en Pro Tools. Ben je geïnteresseerd dan kun je je hier inschrijven. Het onderwijs start op 7 januari.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws