Portier met losse handjes veroordeeld. Terecht?

Partyscene Redactie | 19 december 2007
headlines

Waar ligt de grens?

Je mag in dit land tegenwoordig helemaal niets meer. Niet alleen clubbers die een genotsmiddeltje innemen, krijgen steeds vaker te maken met oom agent, ook portiers die hun werk doen solliciteren naar een strafblad. Zo is een portier uit Alkmaar veroordeeld voor het trekken aan een oor. Terecht?

 

Een deurbeul uit Alkmaar is door de politierechter veroordeeld voor het aan een oor trekken van een cafégast. De portier kreeg een voorwaardelijke boete van driehonderd euro. De portier verwijderde op 11 maart een ruziemakende bezoeker uit een café in Alkmaar.

Portiers als gastheren; bestaan ze nog?

Na het buitenzetten kreeg de man toestemming van de portier om zijn jas te halen. Toen hij niet terugkwam, trok de portier de jongen aan zijn oor naar buiten waarna ‘de gedupeerde’ aangifte heeft gedaan. De politierechter toonde begrip voor de moeilijke situaties waarin een horecaportier zich soms bevindt. Toch stelde hij dat de portier in dit geval te hardhandig te werk was gegaan.

Portiers worden vaak in het verdomhoekje geplaatst door hun, in vele ogen, agressieve optredens voor de deuren van cafés en clubs. Is dit terecht? En waar ligt de grens tussen te hardhandig optreden en ingrijpen voor de veiligheid van alle bezoekers van een uitgaansgelegenheid? Slechte en goede ervaringen gehad met portiers? Laat het weten in het forum! 

Heideroosjes - De Portier (Blij dat ie blaffen kan)

Portier worden?

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws