Love2link week 50/51

Partyscene Redactie | 16 december 2007
headlines

De 'ditjes en datjes' uit de muziekwereld

Tijdens onze speurtochten naar het interessante nieuws komen we natuurlijk heel wat geinige filmpjes en interviews tegen op allerlei websites. Niet altijd diepgaand genoeg om er een heel artikel aan te wijden, maar we willen ze toch graag met jullie delen. Vanaf nu doen we dat om de week in Love2link….

Jahaaa, het is bijna kerst! Iedereen het huis al versierd? Of heb jij nog decoratietips nodig? Dan hebben wij hier een suggestie voor je. N.B. niet geschikt voor mensen met epilepsie, audiofobische buren of ook maar een beetje goede smaak.

 

Dan triest nieuws: vorige week overleed de ‘godfather van de disco’, Mel Cheren, op 74-jarige leeftijd. Hij was mede-oprichter van het label West End Records, dat een flink aantal onvergetelijke discokrakers (zoals ‘Hot Shot’ van Karen Young en 'Is It All Over My Face' van Loose Joints) heeft uitbracht. Ook was hij nauw betrokken bij de legendarische New Yorkse club Paradise Garage, waar dj Larry Levan verantwoordelijk was voor lange, hete nachten. Hier vind je een stukje uit een recente documentaire over Mel Cheren, waarin meer wordt verteld over de belangrijke rol die hij heeft gespeeld in de begindagen van de ‘clubcultuur’.

Verder werd ook de wereld van de rock ’n roll opgeschrikt: Ike Turner is niet meer. Hoewel hij de laatste decennia vooral bekend stond om zijn losse handjes en zijn overmatige drugs- en alcoholgebruik, is zijn invloed op deze muziekstroming onmiskenbaar geweest. Zijn ‘Rocket 88’ wordt door velen gezien als de eerste echte rock’n roll-track en ten tijde van de optredens met Tina en de band, ging in veel zalen wereldwijd het dak eraf. Onder het motto ‘over de doden niets dan goeds’, hebben wij nog een filmpje voor je gevonden van zo’n legendarische gig (inclusief wel erg coole dancemoves).

Radiohead zal het inmiddels wel een beetje zat zijn, die semi-grappige opmerkingen die ze na hun ‘betaal wat je wil voor dit album’-actie over zich heen krijgen. Zelfs als ze een helpdesk bellen, blijkt de ICT-er aan de andere kant van de lijn het hilarisch te vinden, om te melden dat ze zelf mogen weten wat ze voor een nieuw password betalen. Maar goed, wat was nou de filosofie achter deze actie? Radiohead legt het nog één keer uit.

In de categorie ‘daar zaten we echt op te wachten’: Yuri Lane, de man die beatboxen combineert met mondharmonica spelen. En een filmpje over hoe je een USB-draaitafel kunt maken van een pizzadoos.

En vooruit dan, omdat we toch al een beetje aan het terugblikken zijn in deze editie van love2link, ontkomen we bijna niet aan het mahoniehouten stemgeluid van de twee beste crooners die ooit op deze aardkloot hebben rondgelopen en wiens kerstliedjes voor altijd in ieders geheugen gegrift staan: Bing Crosby en Frank Sinatra met een bijzondere duet-uitvoering van ‘White Christmas’.

 

Meer noemenswaardige of Love2Link's, al dan niet in de kerstsfeer? Meld ze in het forum!

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws