Vanaf 13 december nachttreinen van en naar Brabant

Partyscene Redactie | 11 december 2007
headlines

Brabo’s in the night…

Vanaf 13 december rijden op donderdag, vrijdag en zaterdag elk uur nachttreinen tussen Brabant en de Randstad. Zowel de uitgaansgelegenheden in Brabant als in de randstad kunnen een extra impuls tegemoet zien door deze ontsluiting van ‘Houdoe-country’.

De Effenaar in EindhovenBrabantse publiekstrekkers als De Effenaar in Eindhoven, 013 in Tilburg en de Verkadefabriek in Den Bosch hebben de nachttrein onmiddellijk omarmd. Guus van Hove, directeur van 013, gaat uit van extra publiek op de concert-avonden, donderdag en vrijdag: "Zeker bij acts met een landelijke uitstraling zie je mensen voor het einde weglopen om de laatste trein te halen. Dat hoeft straks niet meer." Hij hoopt op een toename van het 'bovenregionale publiek' voor zaterdagse dance-avonden, vooral vanuit Rotterdam.

Marijke Appelboom van de Eindhovense Effenaar rekent op extra bezoekers uit vooral de Brabantse steden langs de nachtlijn Breda en Tilburg, “en misschien Utrecht”. Andersom vergroot de nachttrein ook het bereik van Brabantse uitgaanspubliek in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht: "Dat is een stimulans om extra je best te doen in de programmering. Daar zit ruimte, de markt groeit nog."

013 in TilburgDe Bossche afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland houdt een slag om de arm: "Mensen kiezen voor de stad waar ze zich het prettigst voelen. Maar het is sowieso al goed dat mensen niet meer gebonden zijn aan de auto, want er is wel een parkeerprobleem", aldus zegsman Frits Bekker. De Tilburgse afdeling durft geen schatting te maken. Woordvoerder Coran van Iersel: "Het effect zal positief voor Tilburg zijn, denk ik, want er wonen meer mensen buíten Tilburg dan erbinnen. We hebben dus een land te winnen, en maar een stad aan mensen te verliezen."

Gemeenten waarin de nachttrein niet stopt, werken aan een lobby bij het provinciebestuur van Brabant voor een aansluiting op de nachttrein met een nachtbus die tot vier uur 's nachts moet rijden.

Bron: BN/ De Stem

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws