Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 7 december 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Cobblestone JazzWat: Wagon Repair

Waar: 11, Amsterdam

Datum: vrijdag 7 december

Line-up: Cobblestone Jazz Live, The Mole, Aron Friedman

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Cobblestone Jazz bestaat uit het trio Mathew Jonson, Danual Tate en Tyger Dhula. Na Richie Hawtin zijn zij de nieuwe techno-exponenten van Canada. Jonson en Tate hebben een achtergrond als dj en producer van elektronische muziek. Zij vormen de technobasis van Cobblestone Jazz. Het is Tate die het ensemble completeert en uniek maakt. Als jazzmuzikant geeft hij de muziek een ziel. Cobblestone Jazz is bovenal een live-band waar improvisatie centraal staat. Geen optreden is hetzelfde, want de heren laten zich ter plekke inspireren, en verwerken dat direct in hun muziek.

Love2party recensie

Carl CraigWat: Planet Teleratio

Waar: 11, Amsterdam

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Carl Craig, Melon, Peel Seamus, Olaf Boswijk

Entreeprijs: 12 vvk, 15 door

Website: www.ilove11.nl

Bijzonderheden: Voor zaterdag 8 december hebben drie organisaties de handen ineen geslagen om Detroit-legende Carl Craig (Planet E) naar club 11 te halen. De mensen achter Planet Delsin, Teleskope en Ratio? zijn immers allemaal groot fan van deze muzikale grootmeester. Tijd voor een avondje ‘Planet TeleRatio’ dus. Naast de zoete klanken van Craig valt er nog veel meer moois te beleven. Zo staan ook Peel Seamus, Melon en host/resident DJ van Teleskope, Olaf Boswijk, ook achter de platendraaiers.

Love2party preview

Grote Prijs van NederlandWat: Grote Prijs van Nederland

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Dance: Amir Shirazi, Minz, Matik, Krause, Infinitize, Arjuna Schiks

Entreeprijs: 11 euro

Website: www.grolschgroteprijs.nl

Bijzonderheden: Op 8 december strijden zes finalisten in de categorie dance/producers voor de Grote Prijs van Nederland. Locatie is de Amsterdamse Paradiso. Wij stelden alle deelnemers aan jullie voor middels een interview op deze site. Alle interviews zijn nog terug te lezen via onderstaande links. Naast de juryprijs is er een publieksprijs. Beluister op de site van De Grote Prijs van Nederland de muziek van alle deelnemers en bepaal wie volgens jou het dance-talent van 2007 moet zijn.

Love2party interviews met Amir Shirazi, Minz, Matik & Krause

NEOWat: NEO

Waar: Verschillende locaties in Rotterdam

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Michel de Hey, Benny Rodriques, Sunnery James & Ryan Marciano, Monica Elektronica, Joey Daniel vs Joachim, Chris Rox, Starski & Tonic,aka The Subs (live), Hitmeister D, Darko Esser, Sir Edward, Jaziah, Brian S en vele anderen

Entreeprijs: 15 euro (Corso, Chill, Catwalk), 20 euro (Corso, Chill, Catwalk en Thalia)

Website: www.neweclecticorder.com

Bijzonderheden: NEO is back! Op zaterdag 8 december vindt de derde editie van NEO (New Eclectic Order) plaats in Off Corso, Catwalk, Chill en The Thalia. NEO is een 'multi area cross club festival' waarbij bezoekers met één ticket toegang hebben tot vier verschillende clubs in het centrum van Rotterdam.In de verschillende clubs zullen bezoekers worden vermaakt met een uitgebalanceerd programma van nationale en internationale top artists en DJ's.

MagnetronikWat: Magnetronik

Waar: Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Efdemin, Noze live, Wesdex, Lauhaus, Boris Werner, Jason Shae, Kouam Djoko

Entreeprijs: 11 vvk, 14 door

Website: www.magnetronik.nl

Bijzonderheden: Zaterdag twee acts die het afgelopen jaar door zowel vriend als vijand de hemel in werden geschreven: Efdemin uit Hamburg, en Nôze uit Parijs. Nicolas Sfintescu en Ezechiel Pailhes vormen samen de Franse ‘band’ Nôze. Nadat ze met hun debuutalbum ‘How To Dance’ en daaropvolgende liveshows op o.a. Sonar doorbraken in Europa, speelden de heren werkelijk elk festival plat. Efdemin uit Berlijn is vooraanstaand lid van het kleine, maar gewaardeerde Hamburgse Dial label. Met tracks als ‘Acid Bells’, ‘Lohn & Brot’ en het oldschool ‘Just A Track’ brak Efdemin afgelopen jaar door, en zo kan het dat hij nu wekelijks in clubs door heel Europa DJ sets weggeeft.

Len FakiWat: Stug!

Waar: Paard van Troje, Den Haag

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Len Faki, Playane, Paul Hazendonk, Fabio & Bart van Rijn

Entreeprijs: 11 euro

Website: www.paard.nl

Bijzonderheden: Aanstaande zaterdag vindt in het Paard van Troje in Den Haag een nieuwe editie plaats van STUG, het technoconcept van Fabio & Bart van Rijn (die eerder nog in onze eigen talentroom stond). De heren hosten de grote zaal en hebben daarvoor een erg interessante line-up samengesteld. Zo zijn de resident-dj van de beruchte club Berghain, Len Faki, en het Italiaanse duo Playane, samen met Paul Hazendonk, te gast. De buitenlanders van dit stel bespreken met ons alvast hun tien favoriete platen.

Love2party Top 10

Roger SanchezWat: Stealth

Waar: The Sand, Amsterdam

Datum: zaterdag 8 december

Line-up: Roger Sanchez (5 hour set), Tom de Neef, Funkerman, Shlomi Aber, 2000 and One, Drrie, Unders,

Entreeprijs: 25 vvk

Website: www.4n-gme.nl

Bijzonderheden: Roger Sanchez is weer eens in het land en wel in the Sand in Amsterdam. Gelukkig hebben ze hem deze keer geboekt voor hetgeen hij goed in is en dat is een set draaien van 5 uur aaneen. Maar het meest interesante aan deze avond vindt niet plaats in de hoofdzaal maar in de bijzaal alwaar Shlomi Aber zijn opwachting maakt. De grote zomerhit dit jaar kwam van Shlomi Aber, wiens ‘Freakside’ door alle grote der aarden gespeeld is. Wereldwijd heeft hij releases gehad op de grootste labels en zijn eigen label Be As One runt hij samen met landgenoten Chaim & Guy Gerber.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws