Red de muziekindustrie voor maar €26,91!

Partyscene Redactie | 7 december 2007
headlines

Steun de muziek, koop een t-shirt!

Onder het motto ‘nothing says you care, more than a t-shirt’ brengt Beluga Recordings shirts op de markt met de teksten ‘Save the music industry’ of ‘Fuck the music industry’.Wilt u even een keuze maken?

 

'Save the music industry'Het blijft een beetje een vreemde eend in de bijt, dat Utrechtse label Beluga Recordings (onder meer bekend door hun experimentele electronische releases en video-kunstenaars). Je weet niet goed wat je aan ze hebt. Op hun website wordt erg veel gratis weggeven, wat lijkt te duiden op een groot hart voor muziek en kunst, zonder al te grote eurotekens in de ogen.

Hoe valt dat dan te rijmen met hun recente shirtactie waarbij je voor €26,91 stelling mag nemen voor of tegen de muziekindustrie? Dat kan toch bijvoorbeeld ook via een gratis poll op hun website of, beter nog, met gratis shirts! En kunnen we nog een soort uitslag verwachten in de trant van: ‘de meeste kopers willen de muziekindustrie echt redden’ of worden we zelf geacht shirts te gaan lopen tellen op feestjes?

 

De opbrengst van de shirtactie lijkt gewoon in de zakken van Beluga Recordings zelf te verdwijnen. Wel een beetje lijkenpikkerei, geld verdienen door in te spelen op een afstervende muziekindustrie waar je zelf onderdeel van uitmaakt. Wij gaan binnenkort maar eens gratis t-shirts laten drukken: ‘Nothing says you don’t care, more than asking your fans to pay €26,91 for a useless t-shirt’. Details over de verkoopadressen volgen binnenkort.

 

Beluga Recordings T-Shirtactie

Interview Djscene met Beluga Recordings

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws