Lokale fractie CU/SGP wil verbod op feesten in kerk

Partyscene Redactie | 29 november 2007
headlines

Housebeats brengen schade toe aan kerk

Naar aanleiding van dancefeest afgelopen weekend in de Oude Kerk in Naaldwijk, wil de fractie van de christenunie/SGP in de gemeente Westland een verbod op het houden van muziekfeesten op deze locatie.

Geen dance meer in de Oude Kerk in Naaldwijk?Volgens fractievoorzitter Arie van Heteren zou de Oude Kerk schade opgelopen hebben door geluidstrillingen van de muziek. De deuren van de kerk waren volgens de berichten zelfs opengezet om meer schade aan het gebouw te voorkomen. Omwonenden klaagden over overlast en doordat er blijkbaar te weinig toiletten in het gebouw aanwezig waren, gingen de wildplassers naar verluidt uitbundig ‘los’ tegen de buitengevel.

Op zich allemaal prima argumenten die in goed overleg best op te lossen zijn. Maar in de opmerking van Van Heteren, dat de kerk niet geschikt is voor het houden van een dansfeest "waarbij muziek ten gehore wordt gebracht die in schrille tegenstelling staat tot de psalmen en gezangen tot Gods eer", vermoeden wij de ware reden tot de bezorgdheid te hebben gevonden. Van Heteren zal in ieder geval voor elkaar proberen te krijgen dat er geen vergunningen meer worden afgegeven voor De vergunningen van Paradiso dan ook maar gelijk intrekken?dancefeesten op deze locatie.

Wel vreemd, want de website van de Oude Kerk zelf nodigt iedereen van harte uit om er toch vooral een jubileum, bruiloft of receptie te komen vieren. Ook is de kerk na een recente renovatie blijkbaar 'bij uitstek geschikt voor muzikale evenementen: concerten of live optredens'. Het lijkt dus weer uit te draaien op een ouderwets potje ‘dance bashen’ door onze conservatieve vrinden van de Christenunie en de SGP.

Misschien moeten ze er nog maar even bij stilstaan dat het verhuren van dit soort locaties überhaupt de enige manier is om de panden in stand te houden. Voldoende subsidie hoeven de beheerders hiervoor immers niet te verwachten van de lokale overheid. Maar goed, welke locatie volgt? De Nieuwe Kerk in Den Haag, of misschien Paradiso in Amsterdam...?

Meer info: ChristenUnie

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws