Vinyl in de schijnwerpers

Partyscene Redactie | 23 november 2007
headlines

Je favoriete albumhoes als kunstwerkje

Ondanks de digitale revolutie zijn er nog altijd genoeg vinylliefhebbers die hun platen koesteren. En wat is er nou mooier dan die ene, moeilijk verkrijgbare release die je net binnen hebt gekregen, een prominent plaatsje in je huis geven?

 

Expositie bij de Vinyl Art Gallery in Londen.Hackney’s Art Vinyl Gallery in Londen speelt handig in op de passie van de vinylofielen. Ze hebben zich helemaal toegelegd op het kunstaspect van ‘de albumhoes’ en manieren om je plaatjes zo elegant mogelijk in je leefomgeving te integreren. Daarvoor hebben ze speciale ‘flip frames’ ontworpen, waarmee je je mooiste plaatjes ook als kunst aan de muur kunt hangen.

In de gallery zelf zijn iedere twee weken nieuwe exposities van platenbezitters te bewonderen. Op de site vind je een aantal voorbeelden van series albumhoezen die zijn uitgebracht door onder meer Gilles Peterson, Sonar Kollektiv, Defected en DJ Shadow. Ter promotie van dit initiatief heeft Hackney’s dit jaar ook een wedstrijd uitgeschreven voor ‘the best vinyl cover art of 2007’ . Je kunt kiezen uit een lijst met 50 genomineerde hoezen die dit jaar gereleased zijn, of gewoon stemmen op je eigen favoriet. De winnaar wordt in januari 2008 bekend gemaakt.

Wij gaven eerder dit jaar ook al aan hoe jammer het eigenlijk is dat de kunst van de cover art dreigt te verdwijnen. Gelukkig vonden de mensen achter deze gallery dat blijkbaar ook en staat de albumhoes toch weer even goed in de schijnwerpers.

Art Vinyl Gallery

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws