Reykjavik in Rotterdam

Partyscene Redactie | 22 november 2007
headlines

IJsland: meer dan Björk alleen

Lantaren/Venster, de Laurenskerk en Waterfront staan de komende dagen in het teken van 'IJsland in Rotterdam'. Het IJslands cultureel festival Reykjavik to Rotterdam vindt dan voor de tweede keer plaats in de Maasstad. Vier dagen lang kun je op de drie locaties genieten van dertien optredens van pop- en rockartiesten - allemaal afkomstig van dat ene eiland wat je waarschijnlijk alleen kent van de geisers en Björk.

MúmHet programma kent twee kanten,. De eerste kant leer je kennen in Lantaren/Venster, waar alternatieve IJslandse pop van zich laat spreken. In Waterfront geeft de alternatieve IJslandse rock tegengeluid. Een aantal bands is zelfs nog nooit het eiland afgeweest en beleven in Rotterdam hun Europese primeur: Mr Silla and Mongoose, Rökkurró, Lost in Hildurness, Seabear, Evil Madness en Hafdis Huld.

Aan Múm, een topper uit de IJslandse alternatieve popscene, heeft de eer om het festival Reykjavik to Rotterdam af te sluiten. Dat slotconcert op 24 november in Lantaren/Venster is voor Múm de start van zijn uitgebreide Europese tournee ter promotie van de nieuwe cd Go Go Smear The Poison Ivy. In 2000 brak deze band uit IJsland door met een lieve, ingetogen plaat de harten van veel muziekliefhebbers. Betoverende, kinderlijke zang en diepe melodieuze muziek van een niet vaak vertoonde schoonheid. Dat bandje heet Mum en de plaat Yesterday was dramatic - Today is ok. Een must-see voor de liefhebbers dus.

Reykjavik to Rotterdam

woensdag 21 t/m zaterdag 24 november

Lantaren/Venster, Laurenskerk en Waterfront, Rotterdam

Variërend van € 8,- tot € 15,-

Lantaren Venster

Reykjavik to Rotterdam

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws