Amato op de fles

Partyscene Redactie | 21 november 2007
headlines

Met innige deelneming…

Slecht nieuws in labelland. Eén van de grootste internationale vinyldistributeuren, ‘Amato Distribution’ uit het Verenigd Koninkrijk, is vorige week op de fles gegaan. James Holden, Ellen Allien en Michael Mayer moeten nu op zoek naar een andere manier om hun plaatjes te slijten.

 

Slecht nieuws in labelland. Eén van de grootste internationale vinyldistributeuren, ‘Amati Distribution’ uit het Verenigd Koninkrijk, is vorige week op de fles gegaan.Amato wist de financiële problemen vorig jaar nog op te lossen door samen te gaan met concurrerende Britse distributeur ‘Unique’. Deze fusie was ook gelijk het nekschot voor een andere grote concurrent van de twee: ‘Intergroove’ moest eind 2006 zijn activiteiten staken. Helaas blijken deze maatregelen toch niet genoeg zoden aan de dijk te hebben gezet en kunnen de circa vijftig werknemers van Amato alsnog op zoek naar ander werk.

Labels als Border Community, Eskimo, Playhouse, Crosstown Rebels, BPitch Control en Kompakt moeten nu een andere distributeur vinden. De recente opbrengst van hun releases zal naar de schuldeisers van Amato gaan, waardoor ze behoorlijk in de problemen kunnen raken.

 

Amato handelde overigens niet alleen in vinyl, maar ook in cd’s, digitale downloads en dvd’s. Zelfs downloadportal Beatport is getroffen door het faillissement; zij mocht al niet meer naar binnen in het pakhuis van Amato, waar ze nog veel vinyl en cd’s hebben liggen. Ook zij kunnen artiesten nu geen geld uitkeren voor verkochte tunes.

 

Almato Distribution

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws