Henry Rollins over shitty rave music & drugs

Partyscene Redactie | 19 november 2007
headlines

“DJ's are fucking thiefs of music”

Punkzanger, schrijver, komiek en b-filmster Henry Rollins heeft het niet zo op dance. De Amerikaan, die in één van zijn meest recente punkbrouwsels schreeuwt: “I'm a pissed-off motherfucker!” is eigenlijk nergens positief over. Wat wil je, als je in je jeugd Punkzanger, schrijver, komiek en b-filmster Henry Rollins heeft het niet zo op elektronische muziek.door tientallen exen van mammie in elkaar bent geslagen en ‘liefde’ niet in je woordenboek voorkomt?

Onlangs pakte Rollins, in het dagelijks leven bekend als Henry Lawrence Garfield, op ludieke wijze de dancewereld en hedendaags rockscene aan. “Ik weet niet wat er eerst kwam: shitty rave music of de drugs. Je hoort een plaatje, gemaakt met een Mackintosh computertje en denkt: fuck, dit klinkt afschuwelijk. Maar na inname van drugs ga je voor gaas: "Fuck, dit is zo goed!”

Niet alleen elektronische muziek (‘shitty rave music’) moet het ontgelden, ook moderne rock wordt genadeloos afgekraakt. Op een geestige manier, dat dan weer wel. Bekijk het filmpje hieronder maar eens!

Henry Rollins

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws