Love2party releaseoverzicht week 46

Partyscene Redactie | 16 november 2007
headlines

Verwachte cd’s om in de gaten te houden

Ja ja, het heeft even geduurd, maar hier is ie dan weer: een nieuwe editie van Love2party’s releaseoverzicht! Met deze week nieuw werk op cd, mp3 en/of vinyl van o.a. Sven Vath, Dominik Eulberg, Groove Armada en Anthony Rother.

‘The Sound Of The Eighth Season’Eerst even een kleine terugblik op wat recente releases. Zo was daar eind oktober de verjaardagscompilatie van het Keulse label Treibstoff, ‘10Years Treibstoff’. CD 1 is een mix door één van de oprichters van het label, Marcel Janovsky, met nieuwe tracks van Treibstoff-prominenten als Robert Babicz, Falko Brocksieper, Todd Bodine en Gabriel Ananda. Op CD 2 vinden we ongemixt werk uit de archieven van het label terug.

Ook Ome Sven (Vath) ging in oktober in de mix met de traditionele terugblik op zijn ‘Freakshows’ tijdens de Cocoon-avonden op Ibiza. Op ‘The Sound Of The Eighth Season’ zijn de Nederlandse producers goed vertegenwoordigd, met tracks van Steve Rachmad, Joris Voorn en ‘nieuwkomer’ Mark August. Zet er dan nog Martin Buttrich, Alter Ego, Pepe Bradock en een remix van Carl Craig bij op en je hebt weer een dubbelaar die heerlijk wegluistert en hoop schept voor een rustiger negende Cocoon-seizoen op de Balearen; zonder clubsluitingen en politieacties.

Meer verjaardagsvreugde vinden we bij de mannen van Groove Armada. Op ‘GA-10 Year Story’ nemen Tom Findlay en Andy Cato allebei één mix-cd voor hun rekening, waarin ook hun grootste hits voorbij komen. Hoewel we best een plekje in ons hart hebben voor 'Bionik'deze superstylers, fronsten we toch even de wenkbrauwen bij dit zoveelste overzicht van hun eigen werk. Nu al deels terugkijken op ‘Soundboy Rock’, dat in mei uitkwam, is wel een beetje een zwaktebod (release: inmiddels uit op Columbia).

Ook het Duitse electrolabel Shitkatapult viert zijn tiende verjaardag met een compilatie-album. Vanwege de feestelijkheden staan op het album ‘Smash Shits’ uitsluitend tracks met titels die verwijzen naar alcoholica, dus trek een biertje open en geniet van de smerige sound van onder meer T.Raumschmiere, Marc Marcovic en Fenin (release: inmiddels uit op Shitkatapult).

Deeltijd boswachter Dominik Eulberg kwam deze week met zijn nieuwe album ‘Bionik’ op het label Cocoon. Met een goede combinatie van zweverige luistertracks en dikke dansvloertunes is dit een mooi warm album om de donkere laatste dagen van 2007 door te komen. Opmerkelijk detail: de track ‘Bionik’ is op het album ‘Bionik’ nergens terug te vinden (release: inmiddels uit op Cocoon)

Het label Rekids begint een gevestigde naam te worden aan de overkant van de Noordzee, waarbij vooral de releases van labelbaas Radio Slave erg goed ontvangen worden. Maar ook andere artiesten als Audiofly, Josh Wink, Marcel Dettmann en Roman 'We Are Punks 2'Flugel brachten al één en ander op het label uit. Radio Slave had blijkbaar nog wat tijd over en heeft voor het Japanse label P-Vine Records, zijn favoriete Rekids-tracks aan elkaar gemixt op ‘Rekids mixed by Radio Slave’. Het album is voorlopig alleen te krijgen in Japan, maar we houden je natuurlijk op de hoogte van een eventuele Europese release.

Voor vadsige electro zijn we deze maand aan het goede adres bij Anthony Rother. ‘We Are Punks’ van begin dit jaar krijgt een opvolger met ‘We Are Punks 2’. Waar de eerste vooral een overzicht was van de gangbare electro uit de Datapunk-collectie, zoekt Rother het met dit vervolg meer in het grensgebied tussen electro en techno. Naast zijn ‘homies’ Gregor Tresher, Umek, Miss Kitten en Billy Nasty, vinden we op de twee mix-cd’s ook veel onbekend Datapunk-talent terug (release: 30 november op Datapunk).

Dubstepland is inmiddels in de ban van de releases ‘Untrue’ van Burial en ‘Underwater Dancehall’ van Pinch, dus de compilatie ‘Space & Time’ van het label Hotflush is misschien niet heel erg gelukkig getimed. Met tracks van Vex’d, Scuba en Boxcutter is dit er echter toch wel eentje om in de gaten te houden (release: deze maand op Hotflush Recordings).

'Soma 2007'In het genre house, tech house en progressive komt eind deze maand het album ‘Planets’ van Sébastian Léger uit. Met meer electro en minimal-achtige tracks lijkt Léger een andere weg in te slaan en laat hij zijn easy ‘Defected’-sound even voor wat het is. U raadt het natuurlijk al: alle tracks zijn genoemd naar planeten. Kan iemand Léger even bellen om door te geven dat Pluto onlangs van het planetenlijstje is geschrapt? (release: 26 november op Mistakes Music).

Tot slot heeft het Schotse label Soma het jaar 2007 al officieel voorbij verklaard met de terugblik ‘Soma 2007’. Alle bekende Soma-artiesten, zoals Slam, Vector Lovers, Funk D'Void, Alex Smoke en Silicone Soul, komen op het album voorbij. Een bijzondere toevoeging is het veertien jaar oude ‘Cost II’ van The Black Dog (release: 10 december op Soma).

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws