Negen uur lang geen kutclassics voor Benny Rodrigues:

Partyscene Redactie | 8 november 2007
headlines

Voor mij geen over de top producties voor duizenden mensen

Voor mij geen over de topproducties voor duizenden mensen

Vanavond draait Benny Rodrigues een negen uur durende soloset in het Rotterdamse Bootleg DJ Café. “De bedoeling is dus absoluut niet dat ik ‘alle handjes in de lucht wil krijgen’, maar gewoon mensen laten genieten van mijn favoriete muziek.”

Benny negen uur solo in het Bootleg DJ Cafe? Iemand als jij moet toch gemakkelijk het Gelredome vol krijgen?

Benny: “Zou het? Nou, voor mij geen over de top producties voor duizenden mensen. Heb wel vele aanbiedingen voor dat soort ‘concepten’ gehad, maar het is vaak pure marketing en laat ik daar nou net geen handje van hebben.”

Waarom een kleine locatie als de Bootleg?

Benny: “Omdat de mensen achter de schermen en het publiek echte muziekdieren zijn en dus (hopelijk) niet ‘een avondje los met Benny’ willen gaan. Vandaar dat deze avond lekker low profile is gebracht en er niet teveel aandacht aan is besteed (op dit interview na dan, haha). Daar trek je vooral de ‘verkeerde’ mensen mee.”

Wat voor een set kunnen we van je verwachten? Neem je ook je latin-riedeltjes mee?

Benny: “Ik hoop serieus met name in de eerste paar uur vooral niet-dansmuziek te draaien, maar juist dieper uit het elektronicavaatje te tappen. Denk aan: dub, electro, dubstep en ambient, als het maar vaag en intrigerend genoeg is op een ‘niet dansbare manier’. Van daaruit probeer ik een bruggetje te slaan naar het dansbare gedeelte. Daarin laat ik vooral mijn Detroit en Chicago roots naar boven komen, dus niet die nieuwe minimal technoklappers of latin riedels.”

Naar wiens langdurige soloset zou jij als bezoeker gaan luisteren?

Benny: “Gilles Peterson. Uitleg overbodig, lijkt me. Iemand die zo breed en toch spannend kan draaien, verdient wat mij betreft een standbeeld. Eigenlijk kan ik lange tijd naar elke house/techno dj die ik cool vindt luisteren, maar dan wel naar een aangepaste alternatieve set en niet zeven uur lang alle dijenkletsers. Verder kan ik eindeloos naar dub, reggae en electro luisteren (thuis), dus iedereen die dat draait, komt ook in aanmerking.”

In het forum van een ouwe, gouwe column van Harry Lemon zeg jij dat hooguit tien procent van je set uit classics bestaat. Daar kunnen we donderdag wel wat procentjes bij optellen, niet?

Benny: “Hangt er maar net vanaf hoe je het ziet. Een ‘kutclassic’ is in mijn ogen (en die van Harry, denk ik) een overbekende classic waarvan je weet dat ‘t dak eraf gaat. (Denk: Spastik, French Kiss etc). Wat dat betreft zul je er morgen geen eentje horen. Wel die vergeten Detroit-topper of andere obscure, oude plaat. De bedoeling is dus absoluut niet dat ik ‘alle handjes in de lucht wil krijgen’, maar gewoon mensen laten genieten van mijn favoriete muziek. Juist het idee dat dj’s mensen altijd maar moeten laten dansen, maakt het voor veel draaiers (waaronder ik) moeilijk om af en toe die gewaagde stap in het diepe te nemen. Morgen heb ik daar (zeker in het begin) schijt aan!”

Noem tien titels die zeker voorbij gaan komen.

1. Fedde Le Grand - Put your hands up for detroit

2. Samim - Heather

3. David Guetta - Random

4. Erick E - The beat is rocking

5. Sidney Samson - Pump up the stereo

6. Don Diablo - Blow the speakers

7. Gregor Salto - Viajar

8. DR Kucho - Lies 2007

9. Swedish House Maffia & Laidback Luke - Get Dumb

10. Peter Gelderblom - Waiting for the days

Zoals je ziet, geen kutclassics... ;-P

Benny's Choice

Donderdag 8 november 2007

Bootleg DJ Cafe

Mauritsweg, Rotterdam

21.00 – 06.00

Gratis entree

Benny Rodrigues

Bootleg DJ Café

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws