Love2party\'s Weekendoverzicht

Partyscene Redactie | 7 november 2007
headlines

Het is weer bijna weekend

Waar gaan we heen van het weekend? Waar vinden de leukste feestjes plaats en welke clubs stellen vrijkaarten ter beschikking? Voor veel bezoekers van Love2Party is het onderdeel previews/prijsvragen nog altijd van onschatbare waarde.

Sinds wij over zijn gegaan naar een nieuwe website, is de prijsvragen/preview pagina voor een aantal nog wat moeilijk te vinden. Vandaar dat we elke week een overzichtje publiceren met de betere feestjes in het land, waarvoor we bovendien kaarten weggeven. Meer previews staan in de rubriek, hoe kan het ook anders, previews. Te vinden onder het hoofdmenu party.

Bootleg Dj CafeWat: Benny’s Choice

Waar: Bootleg dj Café, Rotterdam

Datum: donderdag 8 november

Line-up: Benny Rodrigues 9 hour solo

Entreeprijs: graties

Website: www.bootlegdjcafe.com

Bijzonderheden: Benny heeft een brede smaak en een platencollectie waar menig liefhebber van gaat watertanden. Dit houdt in dat alle genres de revue kunnen passeren, van oude houseclassics tot obscure Chicago tracks en ook die ene verloren gewaande Detroit classic die je ooit op een cassette had staan. Benny gaat dus voor het verassingseffect en zal onder het genot van een appelsapje het geheel voor jullie aan elkaar rijgen. Een uitgelezen kans dus om de jonge grootmeester aan het werk te zien!

030303Wat: 030303

Waar: Tivoli de Helling, Utrecht

Datum: vrijdag 9 november

Line-up: Josh Wink, 030303 Soundsystem

Entreeprijs: 11 euro

Website: www.tivoli.nl

Bijzonderheden: Dit jaar bestaat Tivoli de Helling 4 jaar! En om dit te vieren zijn er maar liefst 12 optredens in 14 dagen! De Amerikaanse dj/producer Josh Wink is vrijdag 9 november aan de beurt. Op deze speciale avond in de Tivoli laat hij zien waarom zoveel mensen hem de koning van de acidhouse noemen. De set van Wink wordt omlijst door de dj's van 030303. Deze Utrechtse acidbende stond deze zomer op Lowlands en onlangs nog in De Melkweg (met Luke Vibert) en een uitverkocht Waterfront. Aciiieeeddd!

SoulheavenWat: Soulheaven

Waar: Panama, Amsterdam

Datum: vrijdag 9 november

Line-up: Little Louie Vega, RiskSoundSystem (Leroy Rey, Chocolate Brown & MC John Agesilas). Phil Horneman en Leroy Rey

Entreeprijs: 15 euro

Website: www.powdeejays.com

Bijzonderheden: Waarschijnlijk heeft hij net een nieuw mixalbum af en dus even tijd om richting Amsterdam af te reizen. Want vrijdag staat Little Louie Vega achter de draaitafels in de Panama tijdens de tweede editie van Soulheaven. Soulheaven is een wereldwijd gerespecteerd label waar mannen als Louie Vega, Osunlade, Karizma, Joe Clausell, Jon Cutler en Terry Hunter hun muziek op uit brengen. Het label geeft ook feesten over heel de wereld en sinds vorige maand is Nederland dus ook deelgenoot van dit festijn.

Love2party preview

Dikke DubstepWat: Dikke Dubstep

Waar: Patronaat, Haarlem

Datum: zaterdag 10 november

Line-up: DJs Gomes, Osiris, Dirty Agga Crew, Bojcot Selectah

Entreeprijs: 9 euro

Website: www.patronaat.nl

Bijzonderheden: Zaterdag 10 november presenteert Patronaat in samenwerking met de Utrechtse organisatie Dub Infusions de crème de la crème van de Nederlandse dubstep-scene, tijdens Dikke Dubstep. Dubstep mag gerust de rage van 2007 genoemd worden. Had een jaar geleden nog maar een select groepje muziekliefhebbers van deze muziek gehoord, heden ten dage mag deze mengelmoes van drum 'n bass, dub, grime en two-step zich beroepen op de snelst groeiende scene binnen de danswereld.

I Love technoWat: I Love Techno

Waar: Flanders Expo, Gent (BE)

Datum: zaterdag 10 november

Line-up: oa Dave Clarke, Boys Noize, Goose, Justice, Dr Lektroluv, Digitalism, Ellen Alien, Ben Sims, Technasia, Alter Ego, Trentemoller, Adam Beyer en nog veel meer

Entreeprijs: 43 vvk, 48 door

Website: www.ilovetechno.be

Bijzonderheden: Dat de Belgen nog steeds van ‘I Love Techno’ houden, bleek wel uit het feit dat ze het massaal als beste Belgische dance-event verkozen bij de Belgische Partyguide Awards, boven ’10 Days Off’, ‘Groove City’ en de ‘Kozzmozz’-feesten. Op 10 november vindt de twaalfde editie van dit technofestijn plaats in Gent. Hoewel er minder veteranen in de line-up staan dan in voorgaande jaren (geen Sven, Richie, Ricardo, Laurent, Derrick of Carl), hebben de Belgen toch weer een aantrekkelijke combinatie van artiesten bij elkaar gezocht. Gent verwacht dit jaar dan ook opnieuw zo'n 35.000 bezoekers. En vergeet niet je landgenoten te supporten: Monica Electronica en 2000 and One!

Love2party preview

Octopus LabelnightWat: Octopus Labelnight

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zaterdag 10 november

Line-up: Sian, Herve AK, Taras van de Voorde

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Rotterdam’s eigen Taras van de Voorde brengt sinds een jaar platen uit en één van de labels waarop hij dat doet is Octopus. Om dit heugelijke feit te vieren haalt hij labeleigenaar Sian en de fransman Hervé Ak naar de Catwalk in Rotterdam voor een heuse labelnight aldaar. Verwacht een avond vol diepe, frisse, aparte minimal techno van een paar van de mannen die op het punt staan om grote boys in de business te worden.

EarthWat: Earth Trilogy part 3

Waar: Paradiso, Amsterdam

Datum: zaterdag 10 november

Line-up: Terry Lee Brown Jr, Jamie Anderson, Per, Estroe, Francesco Pico, Ille Bitch & de Man zonder Schaduw, Sandrien

Entreeprijs: 20 euro vvk

Website: www.earth-link.nl

Bijzonderheden: Earth vierde haar zevenjarig bestaan de afgelopen maanden uitbundig in Paradiso. Jaarlijks is Earth minimaal één keer in de hoofdstedelijke club te vinden. Dit jaar echter maar liefst drie keer, middels een heuse Paradiso trilogie. De laatste editie is komende zaterdag met als headliner de Duitse deephousekoning Terry Lee Brown Jr en de Engelsman Jamie Anderson. Als je gaat luister dan op de heenweg even naar ‘Terry’s Café’ om lekker in de stemming te komen.

Love2party preview

De toestand in de dansWat: De toestand in de dans

Waar: Prinsestheater, Rotterdam

Datum: zondag 11 november

Line-up: Ronald Molendijk, Ron Stutz, Love2party Soundsystem feat McMars, Shitmeister T, Leon,

Entreeprijs: Gratis als je je favoriete vinyl plaat meeneemt, anders 5 euro

Website: www.detoestandindedans.nl

Bijzonderheden: Het radioprogramma De Toestand in de Dans, elke donderdagavond te beluisteren op Radio Rijnmond, duikt nu ook de clubs in. Het eerste feestje vindt zondag 11 november plaats van 21:00 tot 02:00 in Het Prinsestheater. De complete redactie is van de partij voor een intieme clubavond waar gedanst en gerelaxt kan worden. Als jij jouw favoriete plaat meebrengt om af te leveren aan één van de dj’s, kom je bovendien gratis binnen.

Love2party preview

Jason HodgesWat: Bumpin’ Chicago

Waar: Catwalk, Rotterdam

Datum: zondag 11 november

Line-up: Jason Hodges, Swan & Andrea Cichecki

Entreeprijs: 10 euro

Website: www.catwalkrotterdam.com

Bijzonderheden: Deze keer een Bumpin’ Chicago op zondag want een man als Jason Hodges is niet iemand die vaak in Europa is en als je hem dan kan boeken, dan moet je dat gewoon doen. Natuurlijk is ook Swan en zijn kompaan Andrea Cichecki aanwezig om de juiste toon te zetten. De avond begint om acht uur en de entree is 10 euro. Zorg wel dat je er tijdig bij bent want er zijn maar 150 kaarten beschikbaar deze avond.

Love2party preview

Subculture 3 Year AnniversaryWat: Subculture 3 Year Anniversary

Waar: Club Poema, Utrecht

Datum: zaterdag 10 november

Line-up: Danilo Vigorito, D. Diggler, Pinxt en Sander Ellerman

Entreeprijs: 10 euro

Website: Subculture

Bijzonderheden: Alweer een gezellig verjaardagsfeestje in Utrecht, deze keer van de technoheads van Subculture. Met de strakke minimal van Vigorito op de Subculture-stage van het Lief Festival nog in gedachten, hebben ze de Italiaan opnieuw geboekt voor deze avond. Ook de minimal en techno van D.Diggler zal de feestvreugde flink verhogen. Voeg er dan nog resident Pinxt en Sander Ellerman (van 'Diepgezonken') aan toe en niets staat een geslaagde verjaardag nog in de weg.

Ook voor de komende weken hebben we nog een aantal interessante prijsvragen uitstaan. Check de previewpagina voor het gehele overzicht. Als je mee wilt doen aan één van onze prijsvragen, dien je een profiel te hebben op djscene.nl. Daarmee schrijf je je ook in op onze nieuwsbrief. Profiel aanmaken kan hier => Inschrijven op djscene

Voor een uitgebreider overzicht, is er natuurlijk altijd nog de partyagenda

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws