Nieuw muziekformat: de vinyl-disc

Partyscene Redactie | 18 oktober 2007
headlines

Half cd, half vinyl

In de strijd tegen de digitale muziekbestanden komt het Duitse bedrijf Optimal Media Production met een nieuwe gimmick voor de platenlabels: de vinyl-disc. Geniale marketing of opnieuw een muziekformat dat niet van de grond zal komen?

 

De 'vinyl-disc'De rockband Fightstar is de eerste band die hun nieuwe single uitbrengt op de ‘vinyl-disc’; een ‘twee-in-een’ schijfje waarvan één kant af te spelen is op een platenspeler. Voor de andere kant gebruik je een cd-speler. Fightstar hoopt met een kleine oplage van deze hybride schijfjes een bescheiden hype te generen en zo aandacht te krijgen voor hun nieuwe album.

Op de vinylkant van de vinyl-disc past drie minuten muziek en op de cd-kant kun je zeventig minuten kwijt. Leuk hebbedingetje dus, maar het is natuurlijk nog maar de vraag of dit idee de vinyl- en cd-verkopen uit het slop zal kunnen trekken. We vrezen dat digitale opmars niet te stuiten is en dat de vinyl-disc toch snel in de kast zal belanden tussen die andere innovatieve ideeën als DAT, MiniDisc en DCC. We zullen zien….

Bron: The Guardian

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws