Release \'Ableton Live 7\' eind 2007

Partyscene Redactie | 9 oktober 2007
headlines

Ableton live 7 komt eraan!

De release van de lichte ‘Live 6 LE’-editie leek een voorlopig zoethoudertje te zijn, maar Ableton kondigde vorige week aan dat de opvolger ‘Live 7’ toch voor het eind van dit jaar uitgebracht zal worden.

 

Live 7Vers van de Ableton-website: Ableton Live 7 vernieuwt de kern van Live, met verbeteringen van de audio engine en betere MIDI timing en hardware integratie. Verder hebben we er op veler verzoek features als ‘time signature changes’, video export en ‘multiple automation lanes’ aan toegevoegd. Met versie 7 introduceren we ook het nieuwe ‘Drum Rack’ (FX per sample/geluid).

Naast deze verbeteringen is er ook een breed scala van nieuwe add-on instrumenten beschikbaar:

Tension: een fysieke ‘modeling string synthesizer’.

Electric: Voor het geluid van klassieke elektronische piano’s.

Analog: Bootst de mogelijkheden van vintage analoge synthesizers na.

Session Drums: Een uitgebreide collectie akoestische drums.

Essential Instrument Collection 2: Een hoogwaardige selectie van akoestische en elektrische piano’s, gitaren, basgitaren, drums en orkestrale instrumenten. In versie 2 zijn er meer akoestische en elektronische drums en presets voor het optimaliseren van de geluidskwaliteit en de laadsnelheid toegevoegd.

Orchestral Strings, Orchestral Brass, Orchestral Woodwinds, Orchestral Percussion:

Symfonische strijkinstrumenten, blaasinstrumenten en percussie.

De eerste beta-versie wordt momenteel getest door een kleine groep deelnemers en op korte termijn zal ook een algemene beta-versie verschijnen. Live 7 zal ook als upgrade voor de Live 6-gebruikers beschikbaar zijn. Koop je Live 6 nog voor 31 januari 2008, dan krijg je de upgrade naar Live 7 gratis (inclusief aantrekkelijk geprijsde bundel add-on instrumenten).

Specificaties Ableton Live 7

Schade bankrekening

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws