Nieuwe gadgets die je eigenlijk niet nodig hebt

Partyscene Redactie | 5 oktober 2007
headlines

Maak de stilte stiller….

In de categorie ‘nieuwe gadgets die je eigenlijk niet nodig hebt’ hebben we drie fraaie exemplaren voor jullie gevonden. Maak de stilte stiller, filter vocals zodat het klinkt of de zanger naar zijn boze vriendin staat te kijken en scratch er vervolgens vrolijk op los met je 7”-plaatjes.

 

Printscreen van de Virtual Studio VisitorOnder de lekker soepele naam ‘The Dead Quietenator’ (probeer dat maar eens tien keer achter elkaar foutloos uit te spreken) is er een plug-in op de markt (RTAS, VST en AU) die de stiltes in je producties stiller maakt. Als het geluid in je track onder een bepaald niveau zakt, schakelt de Quietenator zich automatisch in om vervolgens de hoogste kwaliteit pure digitale stilte te produceren die er maar beschikbaar is. De plug-in kost 475 dollar. Luister hier naar samples van verschillende soorten stilte.

Een andere hoogwaardige plug-in die we tegenkwamen is de ‘Virtual Studio Visitor’. Voor 950 dollar kun je door middel van verschillende filters het effect van bezoekers in een studio op de zangprestaties van de artiest nabootsen. Er zijn verschillende presets, zoals de ‘boze vriendin’ en ‘de labelbaas'. Klik hier voor meer presets en specificaties.

De 45-Twister

Okee, dit is natuurlijk een ontzettende hoax, maar wel een geinige. Doorsturen naar je producerende vrienden dus en afwachten of ze met een serieus gezicht naar de stilte gaan zitten luisteren...

Wel echt en ook een stuk goedkoper is de 45-Twister: een slipmat die ervoor zorgt dat je kunt scratchen met je 7”-plaatjes. Moet je natuurlijk nog wel steeds met vinyl draaien en dan vooral in het hiphop en urban-genre waar de verkoop van dit formaat momenteel een opleving doormaakt. Voor het schappelijke bedrag van 17,40 (euro) is hij helemaal van jou. Verkrijgbaar in de kleuren geel, oranje en rood.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws