Nieuw album Radiohead

Partyscene Redactie | 2 oktober 2007
headlines

Kan een band zonder label overleven?

Al maanden verschenen er mysterieuze tekeningen en boodschappen op de website van Radiohead en geruchten over een nieuw album gonsden over het internet. De bandleden zelf hielden de kaken strak op elkaar, tot afgelopen maandag: ‘In Rainbows’ is klaar en verschijnt op 10 oktober.

 

RadioheadHoewel duidelijk was dat er iets aan de hand was in de studio van de Britse band Radiohead, kwam de aankondiging van het nieuwe album ‘In Rainbows’ toch als een verrassing, vooral omdat het binnen tien dagen al uitkomt. Ook het format waarin het album wordt uitgebracht, is weer lekker tegendraads.

‘In Rainbows’ is namelijk vooralsnog alleen te downloaden via de website van de band. Radiohead brengt het album dus buiten de platenlabels om, in eigen beheer uit. De kopers mogen daarbij ook nog eens zelf bepalen wat ze voor de downloads willen betalen. In december volgt een fysieke ‘discbox’ voor de verzamelaars, met de cd van het album, 2x12” en een extra cd met meer nieuwe nummers, foto’s en artwork. Deze box kun je in bezit krijgen voor 40 pond.

Radiohead zwemt al jaren tegen de stroom van de mainstream muziekindustrie in en brengt ook nu weer een interessante discussie op gang. Kan een band zonder label overleven? En wat betaalt de gemiddelde muziekliefhebber eigenlijk voor een download, als hij het echt helemaal zelf mag bepalen? We zijn benieuwd of de band goed wegkomt met dit experiment. Er zijn nog geen fragmenten te beluisteren op de website, maar The Guardian zocht vast de youtube-filmpjes van de nieuwe tracks bij elkaar, die tijdens de korte tour vorig jaar al te horen waren.

Tracklist:

1. 15 Step

2. Bodysnatchers

3. Nude

4. Weird Fishes/Arpegii

5. All I Need

6. Faust Arp

7. Reckoner

8. House Of Cards

9. Jigsaw Falling Into Place

10.Videotape

15 Step

 

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws