Nieuw label DS:93

Partyscene Redactie | 19 september 2007
headlines

Beperkte oplage van negen geplande releases

Met het label DS:93 gaan oprichters The Black Dog een stukje terug in de tijd. Naar 1993 om precies te zijn. Het plan is om slechts negen releases uit te brengen met nieuwe old skool Chicago en Detroit-tunes in een zeer beperkte oplage. Wees er dus snel bij!

 

The Black DogThe Black Dog draait al sinds 1989 mee in de elektronische muziek en is van grote invloed geweest op de hedendaagse technoscene. Twee van de drie originele leden van het collectief, Ed Handley en Andy Turner, sloegen midden jaren negentig een andere weg in met het project Plaid.

Ken Downie zette The Black Dog voort met Martin en Richard Dust van Dust Science Recordings; het technolabel dat onder meer releases heeft uitgebracht van Shawn Rudiman, Dan Curtin, Vince Watson en DNCN. Een retrolabel met fonkelnieuwe oldskool Chicago en Detroit-tracks is bij de veteranen van The Black Dog dan ook in goede handen.

DS:93, nummer 001DS:93 zal negen releases uitbrengen, waarvan elke keer maar 93 vinyl-exemplaren gemaakt worden. De albumhoes wordt met de hand gemaakt en genummerd. Er zullen geen re-pressings zijn en ook zullen de tracks niet te downloaden zijn of op compilatie-albums verschijnen. Voor deze reeks heeft DS:93 op dit moment Mark Archer (Altern8), Vector Lovers, Redshape, Orlando Voorn en Fabrice Lig weten te strikken. Er volgen nog meer namen.

De eerste release van Mark Archer heet ‘Songs For Einna’, verschijnt op 31 oktober en is hier te beluisteren. Mocht je alle exemplaren willen bemachtigen, zet je naam dan op de DS:93 mailinglist, zodat je als eerste op de hoogte bent van de releasedata.

DS:93

The Black Dog  

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws