FCA over Rockit Rocks The Beach

Partyscene Redactie | 12 september 2007
headlines

Rockit rockt het strand van Bloemendaal

FCA opende dit jaar het zomerseizoen met het Free Your Mind-festival en sluit het toepasselijk af met de allereerste editie van Rockit Rocks The Beach. Cliff de L’Isle van FCA vertelt wat we zondag kunnen verwachten en blikt kort terug op de afgelopen zomer.

Het Free Your Mind-festival lijkt nog maar kort geleden en ook Rockit Open Air ligt ons nog vers in het geheugen. Maar FCA Music blijkt nog altijd niet genoeg van de zomer te hebben. Cliff de L’Isle licht vast een tipje van de sluier op voor aankomende zondag:

 

Cliff 'no pictures please' de L'IsleWaarom bestond er bij FCA, naast FYM en Rockit Open Air, de behoefte aan nog een derde outdoor evenement?

Cliff: Waarom niet? We wilden vorig jaar al iets op het strand doen op een zondag. De sfeer van een zondagsfeest spreekt ons erg aan, omdat er dan een relaxte sfeer hangt. ‘Alles mag, niets moet’, zeg maar. Toen we een datum aangeboden kregen in het laatste deel van het seizoen, hoefden we niet lang na te denken. Beachclub Vroeger bood ons de ruimte om lekker ons ding te doen met een goede line-up, terwijl het toch laagdrempelig gehouden kan worden.”

Wat kunnen de bezoekers verwachten?

Cliff: ”We hopen op een dag lekker losgaan. Geen ingewikkelde situaties, maar een brok gezelligheid en goede muziek. Een goede nazomerse zondag kan uitdraaien op een hele gezellige sfeer en een uitgelaten stemming. Met alle feesten de avond ervoor (driejarig bestaan Poema, Magnetronik in de Flexbar, Mr. Stubnitz van Daniel Sanchez, etc.) is iedereen eigenlijk al in de stemming. De weersverwachtingen zijn al een tijdje goed, dus deze week hebben we de tent afgezegd en het geld daarvan gestopt in een nog vettere laser.”

Welke artiesten wil je zondag zelf graag zien?

Cliff: “Ik kijk eigenlijk uit naar alle artiesten, en dat is geen diplomatiek antwoord. Anja Schneider, omdat ze zich bij velen bijna onsterfelijk heeft gemaakt na haar performance op Awakenings. Ik was daar niet bij, maar heb er zoveel goede verhalen over gehoord dat ik erg nieuwsgierig ben. Benny heeft mij nog nooit verveeld en ik vind het altijd weer indrukwekkend om hem te horen. Hetzelfde geldt voor Andre Galluzzi en Funk d'Void. Rockit Rocks The BeachAbsolute favorieten van ons. En natuurlijk Michel de Hey, waar we goed mee samenwerken. Hij zorgt altijd voor de nodige emoties. Niet voor niets heeft Michel drie jaar achter elkaar Free Your Mind afgesloten. Al met al een line-up waar wij als organisatie en als persoon iets mee kunnen. En in tegenstelling tot de festivals hebben we nu zelf alle tijd om het ook muzikaal mee te maken.”

Er zijn nog kaarten te krijgen?

Cliff: "Het valt ons op dat, zodra wij iets doen in een nieuwe locatie, onze bezoekers niet meteen naar de voorverkoopadressen rennen. Vreemd, want het is nu wel duidelijk dat het leuk wordt en in de voorverkoop ben je goedkoper uit. Al moet ik eerlijk bekennen dat ik ook tot die groep behoor.”

FCA staat bekend om zijn ludieke acties tijdens festivals. Zijn er nog leuke acties

bedacht voor Rockit Rocks The Beach?

Cliff: "Tijdens Rockit Open Air heeft onze medewerker Marlous bezoekers geselecteerd die in aanmerking kwamen voor een ‘Ravers Diploma’. Het ging om bezoekers die een echte aanwinst waren voor de sfeer op die dag. Als tegenprestatie mogen deze volwaardige Ravers met hun diploma zondag gratis naar binnen. Ook mogen de eerste driehonderd bezoekers voor de helft van de prijs naar binnen, zodat we meteen vanaf het begin een knalfeest kunnen realiseren. Daar hebben we heel simpel het publiek voor nodig. Niet alleen wij, maar natuurlijk ook Anja Schneider, die van 13.00 - 15.00 draait. We willen Bloemendaal natuurlijk een poepie laten ruiken en laten weten dat we er zijn geweest. Dus ik hoop dat onze bezoekers hierin meegaan.”

"Als organisator vond ik het een persoonlijk hoogtepunt om te zien hoe mensen aan het genieten waren bij Carl Craig op Rockit Open Air."Hoe kijkt FCA terug op de zomer van 2007?

Cliff: "De zomer was een drama. Gelukkig hebben we op beide festivals lekker weer gehad, maar voor de rest was ie niet om over naar huis te schrijven. Gelukkig hebben niet alleen wij lekker weer gehad, maar de meeste festivals. Zelfs Lowlands heeft het behoorlijk droog gehouden. We waren behoorlijk jaloers op Mysteryland, dat was echt topweer. Als organisator vond ik het een persoonlijk hoogtepunt om te zien hoe mensen aan het genieten waren bij Carl Craig op Rockit Open Air. Een schot in de roos.”

Na dit weekend verplaatst het dancegebeuren zich weer naar binnen. Wat zijn de

plannen van FCA voor de komende tijd?

Cliff: "We zijn gestopt met onze avonden in de Winkel van Sinkel en gaan ons in het najaar richten op evenementen in Central Studio’s in Utrecht; een geweldige locatie die nog door velen ontdekt moet worden. Daarnaast zijn we aan het praten met de Amsterdamse Marcanti om daar enkele avonden neer te zetten. De Marcanti is na de verbouwing adembenemend mooi geworden. Afhankelijk van de locatie gaan we kijken hoe we de Love2Party Talent Room verder kunnen inzetten. Daar moeten we nog over brainstormen. Verder staat er in het nieuwe jaar een avondje Doornroosje gepland en gaan we ons concentreren op de festivals. Free Your Mind bestaat 5 jaar en daar willen we iets speciaals van maken. Dat hebben onze trouwe bezoekers wel verdiend.”

De timetable voor zondag:

12:30-13:00     Intro (E2-E4)

13:00-15:00     Anja Schneider (D)

15:00-17:00     Benny Rodrigues

17:00-19:00     Funk d’Void (UK)

19:00-21:00     Andre Galluzzi (D)

21:00-23:00     Michel de Hey

Rockit Rocks The Beach/ Beachclub Vroeger /Strand Bloemendaal/ vvk 10 euro (via de website van FCA), deur 12,50.

Meld je aan voor de
en ontvang het laatste partynieuws